LIFE STYLE

Πού οφείλεται η “μεταμόρφωση” του Ντάνιελ Κρεγκ;

πού-οφείλεται-η-μεταμόρφωση-του-ντά-299869

Πολλές αλλά και πολλοί θαυμάζουν τον Ντάνιελ Κρεγκ, όχι μόνο για το υποκριτικό του ταλέντο, αλλά και για το σώμα του. Οι κοιλιακοί του είχαν προκαλέσει αίσθηση πριν από μερικά χρόνια, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του Τζέιμς Μποντ. Εκείνος, τώρα πλέον αποκαλύπτει ότι κατάφερε να έχει άψογο σώμα όχι μόνο χάρη στην άσκηση…

Ο Βρετανός σταρ, τον οποίο κάποιοι αποκαλούν «δεύτερο καλύτερο πράκτορα 007» -μετά τον Σον Κόνερι- είπε ότι το μυστικό του είναι η κρυοθεραπεία που διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και του δίνει περισσότερη ενέργεια για άσκηση. Ο 44χρονος σταρ είπε ότι πριν από τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας «Skyfall» έκανε εντατική κρυοθεραπεία. Η κάθε συνεδρία απαιτούσε να κινείται ο Ντάνιελ Κρεγκ μέσα σε έναν θάλαμο που βρισκόταν σε θερμοκρασία ανάμεσα στους -100 έως -135 βαθμούς Κελσίου, για διάστημα μέχρι και τρία λεπτά.

Η ακραία αλλαγή της θερμοκρασίας διεγείρει τους υποδοχείς του κρύου που με τη σειρά τους επηρεάζουν το νευρικό σύστημα μέσω της απελευθέρωσης ενδορφινών, οι οποίες αποτελούν παράγοντες που καταπολεμούν τον πόνο και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Επίσης, με την ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας, το αίμα κατευθύνεται σε ζωτικά όργανα, ενώ μειώνεται η ροή του σε περιοχές με τραύματα. Αυτό καθιστά την κρυοθεραπεία χρήσιμη για ανακούφιση πόνων, γενικά, ενώ παρέχει επίσης τόση ενέργεια, ώστε όποιος υποβάλλεται σε κρυοθεραπεία να μπορεί μετά να ασκηθεί περισσότερο αφού αυξάνονται οι αντοχές του.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην 23η ταινία του Τζέιμς Μποντ, δεν κάνει όμως μόνο κρυοθεραπεία. Ασκείται σε πολεμικές τέχνες και σηκώνει βάρη. Προσωπικός του προπονητής είναι ο Σάιμον Γουότερσον που έχει εκπαιδεύσει έναν ακόμη Τζέιμς Μποντ, τον Πιρς Μπρόσναν, αλλά και δύο από τα πιο όμορφα κορίτσια του πράκτορα 007, την Ντενίζ Ρίτσαρντς και τη Χάλι Μπέρι.

Espressonews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου