Τζάστιν Μπίμπερ: Αποκάλυψε ότι παρέλυσε το μισό πρόσωπό του – Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-12, 12:56:42
Τζάστιν Μπίμπερ: Αποκάλυψε ότι παρέλυσε το μισό πρόσωπό του – Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt

Με ένα βίντεο ο Τζάστιν Μπίμπερ αποκάλυψε ότι πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt και ότι παρέλυσε προσωρινά το πρόσωπό του. Εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζει, πριν από λίγες ημέρες αναγκάστηκε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του, στο πλαίσιο του Justice World Tour.

Το βίντεο που ανέβασε ο Καναδός ποπ σταρ, σόκαρε τους θαυμαστές του, καθώς δεν μπορούσε να κουνήσει τη δεξιά πλευρά του προσώπου του. Ο Μπίμπερ εξήγησε ότι η διάγνωση, που είναι μια επιπλοκή του έρπητα ζωστήρα, μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση του προσώπου.

“Γεια σε όλους Τζάστιν εδώ, ήθελα να σας ενημερώσω παιδιά για το τι συμβαίνει. Προφανώς όπως μπορείτε να δείτε με το πρόσωπό μου. Έχω αυτό το σύνδρομο που ονομάζεται σύνδρομο Ramsay Hunt και είναι από αυτόν τον ιό που επιτίθεται στα νεύρα στο αυτί μου και στα νεύρα του προσώπου μου και έχει κάνει το πρόσωπό μου να παραλύει”, ανέφερε ο Τζάστιν Μπίμπερ. 

Στη συνέχεια ο τραγουδιστής αποκάλυψε ότι δεν μπορεί να ανοιγοκλείσει το βλέφαρό του, ούτε να χαμογελάσει, ενώ δεν κουνιέται ούτε η μύτη του όταν μιλά.

“Όπως βλέπετε, αυτή η μεριά δεν κουνιέται.. Το ρουθούνι μου δεν κουνιέται, το μάτι μου το ίδιο, δεν μπορώ να χαμογελάσω” ανέφερε, δείχνοντας το συγκεκριμένο σημείο.

Επίσης, ο Τζάστιν Μπίμπερ είπε ότι κάνει ασκήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, διαβεβαιώνοντας τους θαυμαστές του ότι θα επανέλθει, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα που απαιτείται.

“Έχω εμπιστοσύνη στον Θεό. Είμαι σίγουρος πως όλο αυτό συμβαίνει για κάποιον σκοπό. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι σίγουρος ποιος είναι αυτός, αλλά μέχρι τότε θα ξεκουραστώ” είπε.

 Το σύνδρομο Ramsay Hunt είναι μία από τις καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσει ο ιός της ανεμοβλογιάς- έρπητα ζωστήρα (varicella zoster virus (VZV). Μπορεί να προκαλέσει μέχρι και παράλυση του προσώπου.

Μόλις 5-10 άνθρωποι ανά 100.000 εμφανίζουν το σύνδρομο Ramsay Hunt κάθε χρόνο. Είναι επίσημα γνωστό ως ωτικός έρπητας ζωστήρας, αλλά συνήθως αναφέρεται με το όνομα του νευρολόγου Τζέιμς Ράμσεϊ Χαντ, ο οποίος περιέγραψε πρώτος την πάθηση.

Ο αυστηρός ορισμός του συνδρόμου Ramsay Hunt είναι η περιφερική παράλυση του προσωπικού νεύρου, που συνοδεύεται από ένα ερυθηματώδες φυσαλιδώδες εξάνθημα στο πτερύγιο του αυτιού (ωτικός ζωστήρας) ή στη στοματική κοιλότητα και κοχλιοαιθουσαία διαταραχή (Balatsouras et al, 2007). Ο J Ramsay Hunt, ο οποίος περιέγραψε ποικίλες κλινικές παρουσιάσεις της παράλυσης και του εξανθήματος, αναγνώρισε επίσης και άλλα συμπτώματα, όπως εμβοές του ωτός, απώλεια ακοής, ναυτία, έμετοι, ίλιγγο και νυσταγμό. Εξήγησε αυτά τα ευρήματα από την 8η εγκεφαλική συζυγία εξαιτίας της άμεσης γειτνίασης του γονατίου γαγγλίου στο αιθουσοκοχλιακό νεύρο μέσα στον οστέινο πόρο του προσωπικού νεύρου. Η ανάλυση
των κλινικών ποικιλιών του συνδρόμου που έκανε ο Ηunt τον οδήγησε στην αναγνώριση της γενικής σωματικής αισθητικής λειτουργίας του προσωπικού νεύρου και στον καθορισμό
της γονατίου ζώνης του ωτός.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=