LIFE STYLE

Κατεβαίνει στις εκλογές η Ράντου

κατεβαίνει-στις-εκλογές-η-ράντου-324881

Αν και θεατρική παραγωγός, η Ελένη Ράντου διεκδικεί την ψήφο των ομότεχνών της στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, που θα διεξαχθούν τη Μεγάλη Δευτέρα (8 Απριλίου).

Η εκλεκτή πρωταγωνίστρια και τριάντα εννέα και πλέον συνάδελφοί της, οι περισσότεροι πολύ γνωστοί και με θητεία χρόνων στον χώρο, συγκρότησαν το ψηφοδέλτιο Ενωμένοι Ηθοποιοί.

Μαζί τους κατεβαίνει στις εκλογές με σκοπό να βγάλει το Σωματείο Ηθοποιών από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια, αφού κατά γενική ομολογία έχει ξεφύγει από τους πρωταρχικούς του στόχους.

Μαζί με την Ελένη Ράντου κατεβαίνουν υποψήφιοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο οι Ναταλία Τσαλίκη, Ηρώ Μανέ, Αννα Βλαβιανού, Ορφέας Αυγουστίδης, Δημήτρης Φράγκιογλου, Αννα Κοκκίνου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Λευτέρης Ελευθερίου, Περικλής Λιανός και Γρηγόρης Ορφανουδάκης. Ο τελευταίος μιλώντας γι’ αυτή την κίνηση καταθέτει στην «Εspresso» το σκεπτικό της δημιουργίας της:

«Τα τελευταία χρόνια το ΣΕΗ έχει παραμελήσει τα καθήκοντά του. Επαψε να είναι κοντά στον ηθοποιό, με αποτέλεσμα να χαθούν ουσιαστικά πράγματα από τον ηθοποιό-άνθρωπο. Αυτή η αδιαφορία που επικρατούσε στο σωματείο, να τρώγονται μεταξύ τους για τις θέσεις, δημιούργησε την ανάγκη να αποσχιστούμε από όλη αυτή την κατάσταση και να συνενωθούμε κάτω από την παράταξη, ομπρέλα καλύτερα, Ενωμένοι Ηθοποιοί, μια προσπάθεια για να κάνουμε κάτι καινούργιο».

«Για να περάσουμε μπροστά αυτή την προσπάθεια» διευκρίνισε ο Γρηγόρης Ορφανουδάκης «δεν ασχολούμαστε με το αν η Ελένη Ράντου είναι θεατρική επιχειρηματίας, ώστε να μην μπορεί να γραφτεί στο σωματείο με αυτή την ιδιότητα, αλλά με το ότι είναι συνάδελφος και δίνει δουλειά και σε άλλους ηθοποιούς. Το θέμα είναι να δούμε τα προβλήματα επί της ουσίας».

Ακόμα ένα νέο ψηφοδέλτιο, πέραν των Ενωμένων Ηθοποιών έχουν να εκλέξουν οι ηθοποιοί που κατεβαίνουν στις κάλπες τη Μεγάλη Δευτέρα. Πρόκειται για την Κίνηση Ηθοποιών, της οποίας ηγούνται ο Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, η Αννα Χατζησοφιά και η Μαρία Κανελλοπούλου.

ΠΗΓΗ: Espresso

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου