LIFE STYLE

Έφυγε η αγαπημένη τραγουδοποιός Μαριανίνα Κριεζή, στιχουργός της θρυλικής “Λιλιπούπολης“

έφυγε-η-αγαπημένη-τραγουδοποιός-μαρι-851206

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό τραγούδι. Λίγες ημέρες μετά το θάνατου του στιχουργού Νίκου Αντύπα, την Κυριακή έφυγε από τη ζωή η Μαριανίνα Κριεζή, στιχουργός των τραγουδιών της θρυλικής ραδιοφωνικής εκπομπής “Εδώ Λιλιπούπολη”, αλλά και μεγάλων επιτυχιών.

Η Μαριανίνα Κριεζή είχε πολύ σημαντικές συνεργασίες στην ελληνική δισκογραφία, ενώ ήταν γνωστή επίσης από πολλά βιβλία που είχε γράψει ή είχε έμμετρα διασκευάσει στα ελληνικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε “Τα ήσυχα βράδια” της Αρλέτας, το “Ενα λεπτό περιπτερά” του Στράτου Διονυσίου, το “Παραιτούμαι” της Δήμητρας Γαλάνη, το “Από πού τηλεφωνάς” των Λάκη Ππαπαδόπουλου και Μαργαρίτας Ζορμπαλά, το “Δεν έχω χρόνο” του Μιχάλη Χατζηγιάννη, το “Η ζωή είναι γυναίκα” της Ελένης Δήμου.

Η Ελένη Δήμου αποχαιρέτησε τη Μαριανίνα Κριεζή με τον δικό της τρόπο μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Συγκεκριμένα η τραγουδίστρια έγραψε κάτω από την κοινή τους φωτογραφία:

“Αγαπημένη μου που πας?

Γιατί έφυγες?

Μας πάγωσες το χαμόγελο

Ήσουν πολύ πολύ σπουδαία...

Αποχαιρετώ μια από τις πιο σπουδαίες στιχουργούς που έβγαλε αυτή εδώ η χώρα. Μια από τις γυναίκες της ζωής μου που τόσο βοήθησαν για την εξέλιξή μου στο τραγούδι. Καλό ταξίδι ψυχή μου.”

thetoc.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου