Δεν χρειάζεται 4η δόση εμβολίου για τον κορονοϊό με βάση τα τελευταία δεδομένα

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-10, 19:09:58
Δεν χρειάζεται 4η δόση εμβολίου για τον κορονοϊό με βάση τα τελευταία δεδομένα

Τη μη σύσταση για τρίτη δόση στα παιδιά επεσήμανε για μια ακόμη φορά η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης για την πορεία του σχεδίου Εμβολιαστικής κάλυψης. Την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι μέχρι αυτή τη στιγή δε διαπιστώνεται ανάγκη για 4η δόση.

Η κ. Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν για τα άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών δεν υπάρχει σύσταση για χορήγηση αναμνηστικής δόσης COVID από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Εξαίρεση αποτελούν τα παιδιά με πρόβλημα ανοσοκαταστολής λόγω χρόνιου νοσήματος ή φαρμάκων, για τα οποία συστήνεται η ενίσχυση της προστασίας τους με αναμνηστική δόση.

Θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα έχει εγκριθεί ο εμβολιασμός κατά της COVID για όλα τα παιδιά άνω των 5 ετών.

Τι ισχύει με τον εμβολιασμό παιδιών που νοσούν

Πολλά παιδιά αυτήν την περίοδο νόσησαν ασυμπτωματικά ή χωρίς συμπτώματα με την COVID ενώ έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους κατά της COVID.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπής Εμβολιασμών, στους εφήβους με διαπιστωμένη λοίμωξη συστήνεται η χορήγηση μίας δόσης εμβολίου μετά από 3 μήνες. Στις περιπτώσεις που έχει γίνει η πρώτη δόση και ακολουθεί η νόσηση δεν χρειάζεται αναμνηστική δόση.

Ο εμβολιασμός ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο εκδήλωσης συνδρόμου MIS-C) στα παιδιά

Στο 90% οι εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου το 71,8% του πληθυσμού και το 81,7% του ενήλικου πληθυσμού ενώ στην, στην ΕΕ τα ποσοστά είναι 73,1% και 84,1% αντίστοιχα.

Επίσης έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του το 68,1% του πληθυσμού ή το 77,7% επί του ενήλικου, ενώ στην ΕΕ τα ποσοστά είναι 69,7% και 80% αντίστοιχα. Άνω των 60 ετών πλέον το 90% έχει ήδη εμβολιαστεί.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι 5,8 εκατ. πολίτες είναι δικαιούχοι για τη λήψη τρίτης δόσης με 3.970.000 δηλαδή το 68,2% να έχει ήδη κάνε το εμβόλιο, ενώ 825.000 άτομα δηλαδή 14,3% έχει κλείσει ραντεβού, δηλαδή συνολικά 82,5%

Περισσότερα ραντεβού θα δοθούν τις επόμενες μέρες για παιδιά ειδικά στην Αττική, ενώ 37.000 παιδιά έχουν ήδη λάβει ήδη μία δόση.

news247.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
9
=