LIFE STYLE

Άλεκ Μπάλντουιν: Σοκαρισμένη η υπεύθυνη όπλων από την τραγωδία

άλεκ-μπάλντουιν-σοκαρισμένη-η-υπεύθυ-345529

Σοκαρισμένος είναι ο κόσμος του θεάματος με την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα γυρίσματα της ταινίας “Rust” στη Σαντ Φε στο Νέο Μεξικό, όταν ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Ο ίδιος ο Άλεκ Μπόλντουιν συντετριμμένος μονολογούσε ξανά και ξανά κλαίγοντας γιατί του έδωσαν γεμάτο όπλο με αληθινές σφαίρες. Στο μεταξύ, στον απόηχο της τραγωδίας, έρχεται στη δημοσιότητα η συνέντευξη της 24χρονης επικεφαλής του τμήματος των όπλων, η οποία πριν αρχίσουν τα γυρίσματα της ταινίας παραδεχόταν ότι δεν ήταν σίγουρη ότι είναι έτοιμη για τη δουλειά.

“Παραλίγο να μην δεχθώ τη δουλειά επειδή δεν ήμουν σίγουρη ότι ήμουν έτοιμη, αλλά όταν το έκανα, πήγε πολύ χαλαρά” είχε πει η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ τον περασμένο μήνα, αφού είχε αναλάβει ως επικεφαλής του τμήματος όπλων στην ταινία του Νίκολας Κέιτζ “The Old Way”, την πρώτη ταινία όπου είχε ρόλο διευθύντριας του τμήματος.

Επίσης, στη συνέντευξη παραδέχθηκε ότι το να γεμίζει ένα όπλο ήταν ό,τι πιο τρομακτικό επειδή δεν ήξερε πώς να το κάνει και είχε ζητήσει βοήθεια από τον μπαμπά της, τον θρυλικό Θελ Ριντ, για να ξεπεράσει τον φόβο.

Αποχώρησαν μέλη του συνεργείου λόγω φόβων ασφαλείας

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι μέλη του συνεργείου αποχώρησαν ώρες πριν από το θανατηφόρο δυστύχημα από τον φόβο ασφαλείας, καθώς πυροβόλα όπλα είχαν εκπυρσοκροτήσει κατά λάθος τρεις φορές, περιλαμβανομένης μίας από τον κασκαντέρ του Μπάλντουιν που του είχαν πει ότι το όπλο ήταν άδειο.

Ο υπεύθυνος των prop, ο οποίος διαχειρίστηκε το όπλο που σκότωσε την 42χρονη στην ταινία του Άλεκ Μπάλντουιν, “Rust”, κλήθηκε για κατάθεση από τους αστυνομικούς, έπειτα από διαμαρτυρία του συνδικάτου εργαζομένων στον χώρο του θεάματος για τις συνθήκες εργασίας.

Σύμφωνα με τη NY Post, ο εργαζόμενος, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, προσελήφθη για να αντικαταστήσει μέλος της ένωσης.

Μια άλλη πηγή που ενημερώθηκε για την κατάσταση είπε στην The Post ότι ένα συνεργείο συνδικαλισμένων εργαζομένων είχε αποχωρήσει από το πλατό της ταινίας στο Bonanza Creek Ranch κοντά στη Σάντα Φε, την Πέμπτη το πρωί λόγω κακών πρωτοκόλλων ασφαλείας, προτού ο 68 ηθοποιός, πυροβολήσει με το όπλο αργότερα εκείνη την ημέρα.

Τι ανέφερε το ένταλμα έρευνας

Σε ένταλμα έρευνας που εκδόθηκε την Παρασκευή, αναφερόταν ότι η Γκουτιέρες Ριντ είχε αφήσει τρία πυροβόλα όπλα σε καρότσι έξω από το σημείο όπου γίνονταν τα γυρίσματα και ο πρώτος βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβ Χολς άρπαξε όπλο από εκεί και το έφερε μέσα στον Μπάλντουν, χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν γεμάτο με αληθινές σφαίρες.

“Άδειο” φώναξε ο Χολς προτού παραδώσει το όπλο στον Μπάλντουιν χρησιμοποιώντας τη φράση για να ενημερώσει το καστ και το συνεργείο ότι ήταν ασφαλές να γυρίσουν τη σκηνή, σύμφωνα με το ένταλμα. Στιγμές μετά ο Μπάλντουιν στόχευσε την κάμερα και πάτησε τη σκανδάλη, σκοτώνοντας κατά λάθος της Χάτσινς που τον κινηματογραφούσε και τραυματίζοντας τον Σόουζα που στεκόταν από πίσω της.

Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες ούτε εναντίον της Γκουτιέρες-Ριντ ούτε εναντίον του Χολς ούτε χαρακτηρίστηκαν “ύποπτοι” για την υπόθεση, αν και η αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Ο Ντέιβ Χολς είναι βετεράνος βοηθός σκηνοθέτη με πολλές συμμετοχές σε παραγωγές που περιλαμβάνουν πυροβόλα όπλα, όπως: Fargo, The Matrix Reloaded και την τηλεοπτική Reno 911.

Το 2000, ο Χολς ήταν ο πρώτος βοηθός σκηνοθέτη σε δεύτερη μονάδα για την ταινία “The Crow: Salvation”, το sequel της ταινίας “The Crow” στα γυρίσματα της οποίας είχε σκοτωθεί ο Μπράντον Λι, το 1993, από σφαίρα 0,44 μπλοκαρισμένη μέσα στην κάννη.

Σύμφωνα με το ένταλμα, μόνο μία σφαίρα χτύπησε τη Χάτσινς στο στήθος και μετά χτύπησε τον σκηνοθέτη στον ώμο τραυματίζοντάς τον, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει ότι η σφαίρα διαπέρασε το σώμα της Χάτσινς. Το όπλο ήταν ένα τύπου βίντατζ περίστροφο Colt, σύμφωνα με την DailyMail.com.

enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου