LIFE STYLE

Συγκρότημα κάνει το «ρεμπέτικο» δημοφιλές στη Λατινική Αμερική

συγκρότημα-κάνει-το-ρεμπέτικο-δημο-851206

Είναι ελληνική μουσική, καθώς και λιθουανική, νοτιοαμερικανική, τουρκική και πολλά άλλα. Αυτός είναι ο μοναδικός ήχος που δημιουργήθηκε από το fusion συγκρότημα Balkumbia .

Έχοντας γιορτάσει πρόσφατα την πέμπτη επέτειό τους ως συγκρότημα, οι Balkumbia δημιούργησαν έναν νέο ήχο, συνδυάζοντας βαλκανικές μελωδίες με λατινικούς ρυθμούς, συμπεριλαμβανομένων των ήχων των μελών της μπάντας της, που προέρχονται από την Ισπανία, τη Χιλή, τη Λιθουανία, τη Βενεζουέλα, την Ιταλία και το Περού.

Τα τελευταία χρόνια, η Balkumbia έχει πραγματοποιήσει πάνω από 300 συναυλίες σε 16 χώρες σε όλη τη Βόρεια και Νότια Αμερική, καθώς και την Ευρώπη.

Το συγκρότημα ξεκίνησε ως μια ομάδα φίλων που συναντήθηκαν στη Βαρκελώνη το 2014-15, μοιράζοντας μουσική και ιδέες. Καθώς ανέπτυξαν τον δικό τους ήχο, άρχισαν να παίζουν σε τοπικά μπαρ, καφετέριες και jam session.

«Τα περισσότερα μέλη του συγκροτήματος έχουν μεγάλη αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική παραδοσιακή μουσική», λέει ο τραγουδιστής της Balkumbia, Ugnė Danielė, στο Greek Reporter. Το συγκρότημα έχει επίσης έντονη προτίμηση στην ελληνική μουσική « Ρεμπέτικο ».

Το να ακούς τον διεθνή ήχο της Balkumbia είναι σαν «ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο»

“Το Balkumbia είναι μια συγχώνευση ρυθμών μεταναστών που θα σας οδηγήσει να κατανοήσετε και να εκτιμήσετε τη μουσική από διάφορα μέρη του κόσμου.”

«Κάνουμε μουσική από την Ανατολική Ευρώπη αναμεμειγμένη με τη Λατινική Αμερική, αλλά έχουμε επίσης μεγάλη επιρροή από τη μουσική της Βόρειας Αφρικής και παίζουμε σε περισσότερες από 8 διαφορετικές γλώσσες. Η ακρόαση της Balkumbia είναι σαν ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο », δήλωσε ο μουσικός Diego Bernal.

Από τις μικρές σκηνές του, η Balkumbia πέρασε στη συνέχεια παίζοντας σε φεστιβάλ και, τέλος, σε μεγάλες σκηνές παγκοσμίως.

«Η ομάδα αποτελείται από τέσσερις Ισπανούς από διαφορετικές περιοχές της χώρας, δύο Ιταλούς, έναν Χιλιανό και εγώ, έναν Λιθουανό. Η ομάδα μας περιελάμβανε επίσης μουσικούς από την Ελλάδα , την Τουρκία, την Κολομβία και το Περού… »

«Έχουμε συνδυάσει δύο στυλ στη μουσική μας. Το Cumbia είναι ένα στυλ της Νότιας Αμερικής που προήλθε από την Αφρικανική Κολομβία. Οι σκλάβοι από την Αφρική έφεραν τα μπλουζ στη Βόρεια Αμερική και τα cumbia στη Νότια Αμερική. Υπάρχουν ήδη πολλές παραλλαγές αυτού του στυλ, αλλά η προέλευσή του είναι τα τύμπανα και το τραγούδι. Συνδυάζουμε αυτή τη μουσική με τη μουσική της Βαλκανικής Χερσονήσου », δήλωσε το μέλος της μπάντας Ugnė Danielė Reikalaitė.

«Όλοι μοιραζόμαστε το ίδιο μεγάλο πάθος για ταξίδια, έτσι ήταν πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στον πρώτο χρόνο ύπαρξής μας, αποφασίσαμε να προγραμματίσουμε μια ευρωπαϊκή περιοδεία, επίσης περνώντας από την Ελλάδα », σύμφωνα με τον Ugne Daniele Reikalaite, προσθέτοντας:« Η ελληνική μουσική ήταν πάντα μια μεγάλη έμπνευση για εμάς! »

Ενώ όλες οι συναυλίες ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού , αναζητήστε προσεχείς ημερομηνίες για να ακουστεί το συγκρότημα στην Ευρώπη – και όπως ελπίζουν – στην Ελλάδα. «Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε τρόπους για να έρθουμε να μοιραστούμε ξανά τη μουσική μας στην Ελλάδα καθώς πάντα αισθανόμασταν εκτίμησαν εκεί, οπότε αν κάποιος έχει κάποια προσφορά είμαστε ενθουσιασμένοι να τις ακούσουμε!»

«Και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε έτσι! (Φυσικά μόλις τελειώσει η πανδημία) », πρόσθεσε ο Ugne Daniele Reikalaite.


ΠΗΓΗ: Greek Reporter

Robert Besser

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου