LIFE STYLE

Αλέκος Συσσοβίτης – «Οι σημερινοί πολιτικοί γίνονται γραφικοί, δεν υπάρχουν ηγέτες»

αλέκος-συσσοβίτης-οι-σημερινοί-πολ-468428

Ο Αλέκος Συσσοβίτης, που έπειτα από έναν καλλιτεχνικά δύσκολο χειμώνα βρίσκεται σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία, μίλησε για την παράσταση, αλλά και τις δυσκολίες της εποχής. Το έργο θα κάνει μία τριήμερη στάση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στις 20, 21 και 22 Αυγούστου.

«Νιώθω υπέροχα που ξαναπαίζω στο θέατρο. Σαν μωρά παιδιά ανεβήκαμε ξανά στη σκηνή και βρήκαμε πάλι την παιδικότητα μας. Είμαστε σε μια πολύ καλή στιγμή και εύχομαι αυτό να συνεχιστεί, γιατί πλέον δεν θεωρείται δεδομένη η υγεία. Υποδύομαι τον Ωκεανό, τον παλαιότερο των Τιτάνων, που προσπαθεί να συνετίσει τον Προμηθέα και να τον πείσει να είναι πιο συμβατικός απέναντι στη μοίρα του. Από τη μια μεριά, ο Ωκεανός φαίνεται καιροσκόπος, αλλά, από την άλλη, κάποιος μπορεί να τον δει ως έναν σοφιστή, που προσπαθεί να κάνει πράξη το «Παν μέτρον άριστον», που έλεγαν οι αρχαίοι», αναφέρει στο Secret.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός έχει ήδη κάνει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

«Το έκανα χωρίς φόβο. Όταν παλιά ήμασταν στον Στρατό, μας σήκωναν το μανίκι και μας έκαναν πέντε εμβόλια και, αν μίλαγε κανείς, τον χτύπαγαν στο κεφάλι», λέει χαρακτηριστικά. Για το μέλλον του θεάτρου είναι αρκετά ανήσυχος. «Είναι πολύ νωρίς να το υπολογίσουμε αυτό, όταν η παγκόσμια κοινότητα ανακοινώνει ότι το 2023 θα ξεμπερδέψουμε με τον ιό, αν είμαστε τυχεροί και δεν βγουν κι άλλα πράγματα. Γιατί οι επιστήμονες ανακοινώνουν πως λόγω της κλιματικής αλλαγής θα βγουν στην επιφάνεια ιοί που ποτέ έως τώρα δεν είχε αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα. Οπότε επιφυλάσσομαι για το μέλλον.

Τώρα, αν αυτή η περίοδος ταρακούνησε τις συνειδήσεις των πολιτών και δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην Τέχνη, ελπίδα μας είναι, γιατί εμείς έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας σε αυτή. Αλλά επειδή το χρήμα κινεί τον πλανήτη, φοβάμαι πως δεν είναι αρκετή η Τέχνη για να απορροφήσει το ενδιαφέρον του κόσμου, ο οποίος είναι βυθισμένος μέσα στην τεχνολογία, στο Instagram και στο Facebook», εξηγεί.

Πολιτικοί όπως ο Προμηθέας, που τόλμησε να πάει ενάντια στην εξουσία για χάρη των ανθρώπων, θεωρεί πως σήμερα δεν υπάρχουν.

«Οι σημερινοί πολιτικοί γίνονται γραφικοί. Δεν νομίζω πως ζούμε πια εποχές ηγετών. Είμαστε σε μια ρότα παγκοσμιοποίησης, όπου καταρρίπτονται σύνορα, έθνη και τοπικές κυβερνήσεις. Και δεν είναι εύκολο ούτε οι Αμερικανοί να βρουν αυτό που λεγόταν παλαιότερα «ο πλανητάρχης». Όλοι οι ηγέτες του πλανήτη είναι εκτελεστικά όργανα, υπάλληλοι μιας μεγάλης εντολής, που λέγεται χρήμα», καταλήγει.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου