LIFE STYLE

Η Ρένα Βλαχοπούλου στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Καβάλας

η-ρένα-βλαχοπούλου-στο-μουσείο-κέρινω-357760

Μετά την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη Τζένη Καρέζη, τη Μελίνα Μερκούρη και η Ρένα Βλαχοπούλου πήρε τη θέση που της αξίζει στο νεοσύλεκτο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στην Καβάλα.

Μάλιστα, ο δημιουργός του έργου, Θόδωρος Κοκκινίδης είπε για το ομοίωμα της σπουδαίας Κερκυραίας ηθοποιού στην Espresso πως “πρώτη φορά έφτιαξα χαμογελαστό κέρινο ομοίωμα και αυτό μου δημιουργούσε από την αρχή ανασφάλεια και άγχος. Έτσι όμως την έχουμε στην καρδιά μας, κεφάτη και χαμογελαστή”.

Η παρουσίαση του κέρινου αγάλματος της πολυαγαπημένης ηθοποιού έγινε πριν από λίγες μέρες και όλοι εντυπωσιάστηκαν με την πιστότητα του έργου.“Άλλη μια δυσκολία που συνάντησα μέσα στους πέντε μήνες που χρειάστηκαν προκειμένου να ολοκληρώσω το ομοίωμα της Ρένας Βλαχοπούλου ήταν ότι έπρεπε να της δώσω μια πόζα, γιατί εκείνη δεν υπήρξε ποτέ στατική. Πάντα, σε όλους τους ρόλους της κάτι έκανε. Υπήρξε ένας υπερκινητικός χαρακτήρας”,εξηγεί ο Θεόδωρος Κοκκινίδης σημειώνοντας ότι ήταν το δυσκολότερο κέρινο ομοίωμα της καριέρας του. Προσθέτει,δε, ότι για πρώτη φορά χρειάστηκε τη συμβουλή και τη συμμετοχή οδοντοτεχνίτη που έφτιαξε οδοντοστοιχία παρόμοια με εκείνην της δημοφιλούς ηθοποιού.

Το Μουσείο, πλην της Ρένας Βλαχοπούλου, φιλοξενεί ακόμα τα κέρινα ομοιώματα των Κωνσταντίνου Καραλαμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου, Μελίνας Μερκούρη, Μαρίας Κάλλας, του Κώστα Βουτσά, της Αλίκης Βουγιουκλάκη, της Τζένης Καρέζη, του Μίμη Πλέσσα, του Έλβις Πρίσλει, του Τζόνι Ντεπ, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, του Μάικλ Τζάκσον και της Μαντόνα, καθώς και του Θόδωρου Κοκκινίδη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου