LIFE STYLE

Η Παπαρίζου, τα περιττά κιλά και η απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας των «τέλειων»

η-παπαρίζου-τα-περιττά-κιλά-και-η-απατη-581464

Ενα ανελέητο bullying που δέχθηκε η Έλενα Παπαρίζου για την παρουσία της στη Eurovision. Και μια κοινωνία που προσπαθεί να ξεφύγει από τα «κουτάκια» που φτιάχνουν κάποιοι

90-60-90: Τον ξέρετε αυτόν τον αριθμό; Είναι οι… τέλειες αναλογίες για τις γυναίκες ώστε να μοιάζουν με θεές που μόνο στα όνειρά τους βλέπουν άνδρες και γυναίκες.

Κι αν δεν είσαι 90-60-90; Κι αν είσαι με περιττά κιλά ή αδύνατη; Αν δεν είσαι top model;

Αν δεν είναι ο ιδανικός άνδρας και η ιδανική γυναίκα για τους «κανόνες» που βάζει η show biz και το παγκόσμιο star system;

Αν είσαι π.χ. η Ελενα Παπαρίζου, είσαι 41 ετών και έχεις παραπάνω κιλά; Περισσότερα απ’ ότι είχες πριν από καμιά 20αριά χρόνια όταν κατακτούσες την Eurovision;

Τότε τι γίνεται; Δεν είσαι όμορφη γυναίκα; Δεν είσαι ερωτική γιατί ξεφεύγεις από τις «γραμμές» που φτιάχνουν κάποιοι στο χώρο του θεάματος;

Ετσι, λοιπόν η Ελενα Παπαρίζου έγινε το αντικείμενο συζήτησης στο πάντα… δημοκρατικό twitter. Εκεί όπου ο καθένας γράφει ό,τι γουστάρει, κρίνει κι επικρίνει χωρίς επιπτώσεις.

Viral τα… κιλά της Παπαρίζου. Όχι ότι ήταν μια πανέμορφη παρουσία. Όχι ότι μας θύμισε ότι είναι και φωνάρα. Αλλά επειδή έχει πάρει κιλά.

«Μας πώς είναι έτσι;» έγραψαν στο twitter. Και πολλά χειρότερα σε ένα bullying από αυτά που τα βλέπουμε καθημερινά και τα προσπερνάμε. Γιατί έτσι μάθαμε.

Οι μισογύνηδες βγήκαν παγανιά να ρίξουν τη χολέρα τους. Είσαι χοντρός; Είσαι καραφλός; Είσαι αδύνατος; Κόβεσαι. Δεν αξίζεις να βρίσκεσαι στην κοινωνία των «τέλειων». Μήπως και δεν αξίζει να ερωτεύεσαι, να αγαπάς, να φλερτάρεις, να κάνεις έρωτα;

Ας αφήσουμε τους ανθρώπους να είναι όπως θέλουν. Αντρες και γυναίκες.

Να είναι αδύνατοι, χοντροί, με ρυτίδες, με τα βάσανα της ζωής να καθρεφτίζονται στα πρόσωπα και τα σώματά τους.

Ας τους αφήσουμε να αγαπάνε το σώμα τους κι ας μην τους βάζουμε στα «κουτάκια» που θέλουν ορισμένοι.

Είσαι γυναίκα 40άρα, παντρεμένη με παιδιά; Τι τη θες τη ζωή; Δεν μπορεί να είσαι ταυτόχρονα και ερωμένη, δεν μπορείς να είσαι θελκτική γιατί κάποιοι το λένε αυτό.

«Πώς είσαι έτσι;», λένε άντρες, αλλά δυστυχώς και γυναίκες όταν βλέπουν μια 50άρα που δεν είναι ούτε Τζένιφερ Λόπεζ, ούτε Τζένιφερ Ανιστον, ούτε όλες αυτές οι σταρ και οι σελέμπριτι που δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να δίνουν μάχη με το χρόνο και να προσπαθούν να τον κερδίσουν.

Και κάπως έτσι φτιάχνονται τα «πρότυπα». Γιατί αν δεν ακολουθήσεις το πρότυπο θα είσαι μια… Παπαρίζου. Χοντρή, αντιαισθητική, που δεν έχει δουλειά στη σκηνή, όπως είπαν οι χολερικοί του διαδικτύου.

Δυστυχώς τα «πρότυπα» κυριαρχούν και κυρίως οι γυναίκες κυνηγούν την απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας.

Με πλαστικές επεμβάσεις από μικρή ηλικία, με συνεχή ενασχόληση με την εικόνα, με έναν συνεχή εγκλωβισμό στο φαίνεσθαι κι όχι στο είναι.

Όμως, μια σοβαρή κοινωνία, που σέβεται τον άνθρωπο οφείλει να διδάσκει και τον σεβασμό στον άλλον.

Στη γυναίκα που μπορεί να μην έχει την εικόνα μιας σταρ.

Στη γυναίκα που έχει ρυτίδες, πεσμένος στήθος και άσπρα μαλλιά.

Στη γυναίκα που έχει χαλαρώσει το δέρμα της και δεν είναι τόσο λαμπερό ή που έχει πάρει κιλά γιατί ταυτόχρονα έκανε οικογένεια, παιδιά και δούλευε σκληρά.

Αλλά και στον άνδρα που έχασε τα μαλλιά του. Που έκανε ρυτίδες στο πρόσωπό του.

Που έβγαλε άσπρες τρίχες κι έγινε πενηντάρης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σεβασμός σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που χαλάνε την… εικόνα του κάθε κομπλεξικού ο οποίος «κριτικάρει» τις ατέλειες, λες κι ο ίδιος είναι τέλειος.

Αφήστε, λοιπόν, την Παπαρίζου να έχει παραπάνω κιλά.

Αφήστε τη γυναίκα σας, τη φίλη σας, τη σύντροφό σας να μην είναι όπως οι χολιγουντιανές σταρ του κινηματογράφου.

Αφήστε τους άνδρες να μην είναι Μπραντ Πιτ και Τομ Κρουζ.

Αφήστε τους ανθρώπους να είναι όπως θέλουν να είναι και μην τους κρίνετε για να μην κριθείτε κι εσείς.

Αντισταθείτε στις ορδές των «τέλειων» που θέλουν να σας κάνουν όπως εκείνοι ονειρεύονται.

Ναι μπορούν να υπάρχουν και όμορφες γυναίκες, κι ερωμένες με παραπανίσια κιλά, με ρυτίδες, με χαλάρωση.

Γιατί κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου