LIFE STYLE

Στον εισαγγελέα νέος φάκελος με καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από σεναριογράφο

στον-εισαγγελέα-νέος-φάκελος-με-καταγ-620436

Φάκελο με νέες καταγγελίες κατά γνωστού σεναριογράφου για σεξουαλική κακοποίηση, εξετάζει η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να αποφασίσει εάν θα κινήσει ή όχι μια ακόμη προκαταρκτική έρευνα, όπως έχει πράξει στο παρελθόν με αφορμή τις αποκαλύψεις στο πλαίσιο του αποκαλούμενου και ως ελληνικού #metoo.

Ο συγκεκριμένος φάκελος διαβιβάστηκε στην εισαγγελία από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Ωστόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος της παραγραφής για ένα από τα αδικήματα που περιγράφονται(το οποίο φαίνεται να είναι και το πιο σοβαρό).

Ειδικότερα, ο φάκελος περιλαμβάνει καταγγελίες γυναικών κατά του σεναριογράφου με μια από αυτές, ωστόσο, να ξεχωρίζει καθώς δεν αποκλείεται να στοιχειοθετεί αδίκημα που σχετίζεται με την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Και αυτό, καθώς η γυναίκα που έκανε την καταγγελία φέρεται να περιγράφει επίθεση που δέχθηκε από τον σεναριογράφο μέσα στο σπίτι του, το 2007. Αυτό όμως σημαίνει πως σε λίγους μήνες, οπότε και συμπληρώνεται 15ετία από την τέλεση του, το καταγγελλόμενο αδίκημα παραγράφεται. Ως εκ τούτου η εισαγγελία αναμένεται να αποφασίσει άμεσα για τις όποιες κινήσεις της.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου