LIFE STYLE

Εριέττα Κούρκουλου: Η χρυσή κληρονόμος με τη χρυσή καρδιά

εριέττα-κούρκουλου-η-χρυσή-κληρονόμο-498982

Είναι μερικά κορίτσια που τα έχουν όλα, αλλά που αξιοποιούν ότι τους έδωσε ο Θεός και οι γονείς τους για να κάνουν το καλό. Η νεαρή κόρη της Μαριάννας Λάτση εδώ και ένα μήνα έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια που αξίζει συγχαρητηρίων.

Έχοντας μεγάλη εξοικείωση με το διαδίκτυο δημιούργησε μια ιστοσελίδα την www.saveagreekstray.com («σώστε ένα ελληνικό αδέσποτο») , που απευθύνεται σε αλλοδαπούς φιλόζωους.

Το περιεχόμενό της εν λόγω ιστοσελίδας  καταγράφεται εξ ολοκλήρου στα αγγλικά!

Κι αυτό γιατί η 17χρονη Εριέττα αναζητά ανάδοχους για τα ελληνικά αδέσποτα στο εξωτερικό, γνωρίζοντας ότι οι Έλληνες προτιμούν να ξοδέψουν ένα σωρό χρήματα για ένα κουτάβι με pedigree, παρά να παρέχουν στέγη σε ένα τετράποδο «κατώτερου θεού».

Αν και αυτή η κίνηση δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, είναι όμως η πρώτη φορά που κάποιος επώνυμος ασχολείται με το θέμα και μάλιστα χωρίς καμιά «δεύτερη σκέψη».

Τους τελευταίους δύο μήνες η Εριέττα έχει καταφέρει με τη βοήθεια της κυρίας Βιβής Λευκαδίτη, εθελόντριας του φιλοζωικού κέντρου στο Κορωπί, να περισυλλέξει 35 σκυλιά και να βρει σπίτι σε 10 από αυτά. Μάλιστα άλλες έξι υιοθεσίες είναι στα σκαριά. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα γιατί απαιτείται συνέντευξη με τους ενδιαφερόμενους και προσοχή καθώς στο παρελθόν και κυρίως στο εξωτερικό έχουν σημειωθεί κρούσματα πρόθυμων αναδόχων που εμπλέκονταν σε υποθέσεις εμπορίας ζώων για πειράματα.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου