LIFE STYLE

Υπόθεση Λιγνάδη – Φοίβος Δεληβοριάς: Μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη θα δηλώνω επαγγελματίας ομοφυλόφιλος

υπόθεση-λιγνάδη-φοίβος-δεληβοριάς-μ-691591

Έντονες αντιδράσεις πολλών καλλιτεχνών έχουν προκαλέσει τα όσα ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Αλέξης Κούγιας. Η φράση του κ. Κούγια με την οποία χαρακτηρίζει τους καταγγέλλοντες ως “επαγγελματίες ομοφυλόφιλους” είναι εκείνη που ξεσήκωσε θύελλα.

“Χθες προσπαθούσα να παρακολουθήσω τηλεόραση και αλλάζοντας όλα τα κανάλια έβλεπα τον κ. Κούγια. Αυτό που μου έκανε εντύπωση και το συζήτησα με πολλούς φίλους μου χθες το βράδυ είναι το εξής, αυτά που λέει ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Αυτά που είπε χθες ο κ. Κούγιας είναι απόψεις του κ. Λιγνάδη. Τι μας είπε ο κ. Λιγνάδης χθες; Μας είπε ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα, ότι ένας ομοφυλόφιλος ή ένας άνθρωπος που έχει εξωσυζυγική σχέση είναι αναξιόπιστος… Αυτά είναι απόψεις του κ. Λιγνάδη. Ο κ. Λιγνάδης επιτρέπει να βγαίνει ο δικηγόρος του και να λέει τέτοια πράγματα. Ο δικηγόρος του, ο κ. Λιγνάδης δηλαδή, μπερδεύει την ομοφυλοφιλία που είναι μία ελεύθερη ερωτική προτίμηση με την παιδεραστία που είναι ποινικά κολάσιμο έγκλημα και με τον βιασμό που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ο κ. Λιγνάδης που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή και πολλά άλλα αδικήματα αυτή τη στιγμή βγαίνει και λέει στο Πανελλήνιο αυτά τα πράγματα. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο”, είπε ο Φοίβος Δεληβοριάς μιλώντας στο Πρωινό.

“Πιθανότατα να έλεγε και στα παιδιά ότι η ομοφυλοφιλία είναι ένα επάγγελμα, ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι αναξιόπιστοι πολίτες, οι άνθρωποι που έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις είναι αναξιόπιστοι πολίτες. Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει κάνει ο κ. Λιγνάδης μέχρι τώρα, αλλά αυτό που έγινε χθες είναι ένα έγκλημα, είναι ένας βιασμός και της πραγματικότητας και των θυμάτων και των ανθρώπων που είναι να μιλήσουν… Έρχεται μία καλύτερη μέρα για το θέατρο, μία καλύτερη μέρα για την κοινωνία αρκεί να μιλήσουμε. Το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν”, σημείωσε και πρόσθεσε:

“Μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη εγώ θα δηλώνω επαγγελματικά ομοφυλόφιλος για στήριξη στα θύματα. Είναι ο τρόπος μου να συμπαρασταθώ στα θύματα. Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι από χθες”.

Δείτε το βίντεο:

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου