LIFE STYLE

«Αυτά είναι τα σχέδια του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ για τον Σκορπιό»

αυτά-είναι-τα-σχέδια-του-ντιμίτρι-ριμ-719968

O Sergey Chernitsyn, εκπρόσωπος του Ρώσου ιδιοκτήτη του Σκορπιού, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, μιλά για πρώτη φορά στο “Lefkadapress” και καταθέτει τις εμπειρίες του μεγιστάνα αλλά και τα σχέδιά του για τον Σκορπιό.

Στέλνει μήνυμα συνεργασίας με τους επαγγελματίες της θαλάσσιας ζώνης γύρω από τον Σκορπιό και ελπίζει ότι σύντομα θα λυθούν και κάποια από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, κυρίως στην ανατολική παραλία.

Κύριε Chernitsyn έχετε επισκεφθεί αρκετές φορές τους τελευταίες μήνες την Λευκάδα, το Μεγανήσι και τον Σκορπιό. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τους ανθρώπους, από τη φιλοξενία και γενικά από τον τρόπο ζωής;

Είναι η πρώτη φορά που επισκέφθηκα αυτή την περιοχή της Ελλάδας και πρέπει να ομολογήσω ότι είναι σαγηνευτικό το τοπίο. Αυτός ο συνδυασμός του πράσινου με τις διάφορες αποχρώσεις της θάλασσας δημιουργούν αμέσως μια άλλη διάθεση. Όσον αφορά τους ανθρώπους πρέπει να σας πω ότι, αν και έχω ακούσει για τη διάσημη ελληνική φιλοξενία, αυτό που ζήσαμε στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι ήταν για μένα πρωτόγνωρο. Από τους δημάρχους μέχρι τους απλούς ανθρώπους που γνωρίσαμε, εισπράξαμε μια ζεστασιά, μια φιλοξενία, που ακόμα και στο βλέμμα τους βλέπαμε το «καλωσορίσατε».

Οι εντυπώσεις του κ. Ριμπολόβλεφ ποιες είναι;

Όπως γνωρίζετε, επισκεφθήκαμε τη Λευκάδα και το Μεγανήσι, ως προπομπός, αν θέλετε, της Κάτιας Ριμπολόβλεφ και του πατέρα της. Συνεπώς, είχαν πλήρη εικόνα τού τι συναντήσαμε, γι’ αυτό άλλωστε και η πρώτη τους ενέργεια, κυριολεκτικά μόλις πάτησαν το πόδι του στον Σκορπιό ήταν να συναντήσουν τους τοπικούς άρχοντες, να τους ευχαριστήσουν και να τους εκφράσουν την επιθυμία τους για στενές και φιλικές σχέσεις με την τοπική κοινωνία.

Πότε να τους περιμένουμε να επισκεφθούν τη Λευκάδα;

Ο κ. Ριμπολόβλεφ έχει ήδη επισκεφθεί τη Λευκάδα και έκανε το τραπέζι στους δημάρχους Λευκάδας, Κώστα Αραβανή και Μεγανησίου Στάθη Ζαβιτσάνο, καθώς και στον αντιδήμαρχο Ελλομενού Γιάννη Καρτάνο. Ήταν μια πολύ ζεστή κι ευχάριστη βραδιά, με παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, κατσίκι, κοκορέτσι και άλλες λιχουδιές. Η διάθεση ήταν πολύ καλή και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει και συνέχεια.

Υπήρξε οποιαδήποτε στιγμή που αντιμετωπίσατε οποιαδήποτε προβλήματα ή κάτι το δυσάρεστο;

Γενικά μιλώντας – όχι. Απλά υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που χρειάζονται κάποιο χρόνο για να διευθετηθούν. Προσπαθούμε να συνεργαστούμε με τους ιδιοκτήτες εμπορικών τουριστικών σκαφών που περιλαμβάνουν το Σκορπιό στις διαδρομές τους. Επιχειρήσαμε – και συνεχίζουμε να προσπαθούμε – να βρούμε ένα τρόπο η συνεργασία αυτή να είναι καρποφόρα για όλους. Γύρω από το νησί, πρέπει να υπάρχει μια άνετη και ασφαλής κατάσταση τόσο για τους τουρίστες όσο και για την οικογένεια. Μέχρι στιγμής όμως, μερικές μέρες υπάρχουν κάποιες επικίνδυνες ώρες. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργηθεί στην ανατολική παραλία του Σκορπιού, που ελλοχεύει κινδύνους, πρώτα απ’ όλα για τους τουρίστες που αποβιβάζουν τα σκάφη αυτά στην παραλία. Μερικές φορές τα σκάφη προσεγγίζουν χωρίς καμία τάξη τόσο κοντά στην παραλία, που αποτελούν κίνδυνο για τους λουόμενους (τόσο τους τουρίστες όσο και τους κατοίκους του νησιού).

Αυτό το έχει διαπιστώσει και το λιμεναρχείο, και για να επιλύσει το ζήτημα έχει εκδώσει στις 19 Ιουλίου, απόφαση απαγόρευσης προσέγγισης αυτών των σκαφών στην ανατολική παραλία. Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεργαζόμαστε και θα συντονιζόμαστε με το λιμεναρχείο για να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει ασφάλεια στην παραλία. Οι τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν τις παραλίες του νησιού, θα βοηθούνται και θα συμβουλεύονται έτσι ώστε να επισκέπτονται τα πιο ήρεμα σημεία, τα οποία είναι αρκετά. Για παράδειγμα, η διάσημη νότια παραλία βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης και οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι εκεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς προχωρούν τα έργα στο Σκορπιό;

Τα έργα στο Σκορπιό αφορούν, σ’ αυτή τη φάση, την ανακαίνιση κάποιων κατοικιών και κτιρίων, τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και τη διατήρηση και βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος. Προχωρούν όπως έχουν σχεδιασθεί και σ’ αυτό τον σχεδιασμό από την αρχή η οικογένεια είχε αποφασίσει ότι, προτεραιότητα στις προσλήψεις και στις αγορές θα έχει η τοπική κοινωνία. Πιστεύω ότι, αυτή η απόφαση έχει υλοποιηθεί και θα συνεχίσει να υλοποιείται τους επόμενους μήνες, όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο.

Πότε θα κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο Σκορπιό η Κάτια και ο πατέρας της;

Δεν γνωρίζω τους σχεδιασμούς τους και αντιλαμβάνεστε ότι αυτά είναι και ιδιωτικά θέματα. Σημασία έχει όμως ότι τους έχει αρέσει πάρα πολύ το νησί και η γύρω περιοχή, η ιστορία και ο μύθος γύρω από τον Σκορπιό και βλέπουν την σχέση τους με την τοπική κοινωνία σε βάθος χρόνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου