LIFE STYLE

Έτοιμη για εκτόξευση η πρωταγωνίστρια της πρώτης ταινίας που θα γυριστεί στο Διάστημα

έτοιμη-για-εκτόξευση-η-πρωταγωνίστρι-418079

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πρώτης ταινίας που θα γυριστεί σε γήινη τροχιά αναχωρούν τον επόμενο μήνα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι ρώσοι παραγωγοί, οι οποίοι έσπευσαν να προλάβουν τον Τομ Κρουζ, που ετοιμάζεται για ανάλογο εγχείρημα.

Ο Κλιμ Σιπένκο και η Γιούλια Πέρεσιλντ θα ταξιδέψουν μαζί με δύο ρώσους κοσμοναύτες με σκάφος Soyuz που θα εκτοξευτεί στις 5 Οκτωβρίου για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), πολυεθνικό τροχιακό εργαστήριο που κινείται σε ύψος 350 χιλιομέτρων.

Η ρωσική ταινία, με την προσωρινή ονομασία Η Πρόκληση, αφορά «έναν απλό άνθρωπο… μια γιατρό που δεν είχε καμία σχέση με την εξερεύνηση του Διαστήματος… αλλά δέχεται πρόταση να ταξιδέψει στον ISS για να σώσει τη ζωή ενός κοσμοναύτη» δήλωσε ο σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο σε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν την αναχώρησή του για το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Στην ταινία θα εμφανιστούν και οι δύο επαγγελματίες κοσμοναύτες, αναφέρει το Reuters, «Θα πρέπει να καταλάβω πώς μπορεί να γυριστεί μια ταινία σε τόσο ασυνήθιστη τοποθεσία» σχολίασε ο κοσμοναύτης Αντόν Σκαπλέροφ,

H πρωταγωνίστρια Γιούλια Πέρεσιλντ, η οποία όπως φαίνεται θα γίνει η πρώτη ηθοποιός με καριέρα στο Διάστημα, δήλωσε από την πλευρά της πως έμαθε να βάφεται μόνη της, δεδομένου ότι θέση για μακιγιέρ δεν προβλέπεται.

«Είναι πλέον πολύ αργά για να φοβηθώ επειδή έχουμε κάνει τόσο δρόμο, το Μπαϊκονούρ μας περιμένει. Ειλικρινά, δεν υπάρχει χρόνος για φόβο» είπε.

Ο Σιπένκο, με ύψος 1,90 μέτρα, σχολίασε ότι το ύψος τους δυσκόλεψε την εκπαίδευσή του ως αστοναύτης.

«Μου υποσχέθηκαν πως όταν γυρίσουμε το σίκουελ για τον Άρη θα μου δώσουν καλύτερη θέση» αστειεύτηκε.

Το σχέδιο για την ταινία είχε ανακοινωθεί από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos πέρυσι, λίγο αφότου είχε γνωστοποιηθεί από τη NASA το σχέδιο του Τομ Κρουζ να γυρίσει ταινία στον ISS.

Η Ρωσία θα αποκτήσει έτσι ακόμα μια πρωτιά στο Διάστημα, μετά την πρώτη εκτόξευση δορυφόρου και την πρώτη αποστολή ανθρώπου σε τροχιά.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου