LIFE STYLE

Πέτρος Φιλιππίδης: Στις φυλακές Τρίπολης μαζί με τον Λιγνάδη – Με ποιους κρατούμενους θα είναι «παρέα»

πέτρος-φιλιππίδης-στις-φυλακές-τρίπο-501398

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες στο κατάστημα κράτησης Τρίπολης, με τη μεταγωγή του να γίνεται πιθανότατα αύριο, Τετάρτη.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, με τον γνωστό ηθοποιό να κρίνεται προφυλακιστέος μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες στο κατάστημα κράτησης Τρίπολης, με τη μεταγωγή του να γίνεται πιθανότατα αύριο, Τετάρτη.

Παρέα με τον Λιγνάδη

Σημειώνεται πως στο εν λόγω κατάστημα κράτησης εκτίει την ποινή του ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Στη φυλακή Τρίπολης, όπως και σε αυτή των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα, προκειμένου να μην υπάρχουν κυρίως προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της απαξίας των αδικημάτων.

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της σωφρονιστικής πολιτικής, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, προχώρησε στον διαχωρισμό των φυλακών, ανάλογα με τα εγκλήματα που διαπράττονται. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγινε τον Ιανουάριο του 2021.

Ποιοι άλλοι κρατούνται στις φυλακές

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Τρίπολης βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του.

Προσφάτως, το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία τον 56χρονο ιερέα ένοχο για βιασμό τετελεσμένο κατ’ εξακολούθηση, ένοχο για γενετήσια πράξη με παθούσα που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 χρόνια κατ’ εξακολούθηση και ένοχο για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για σωματική βλάβη ανηλίκου.

Συνολικά, του επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών και 6 μηνών, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στην ίδια φυλακή κρατείται, επίσης, ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο.

newpost.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου