LIFE STYLE

Η Μέριλ Στριπ έκανε δωρεά προς τιμήν της Βαϊόλα Ντέιβις

η-μέριλ-στριπ-έκανε-δωρεά-προς-τιμήν-τη-358164

Το επόμενο πρωί μετά τη βράβευσή της με ένα ακόμη Οσκαρ –που πολλοί ανέμεναν να αποσπάσει η πρωταγωνίστρια στις "Υπηρέτριες" Βαϊόλα Ντέιβις– η Μέριλ Στριπ έκανε δωρεά σε ένα σχολείο στο Ρόουντ Αιλαντ 10.000 δολάρια προς τιμήν της Ντέιβις, ανακοίνωσε χθες ο ιδρυτής του σχολείου.

Η 46χρονη Ντέιβις θεωρείται ευεργέτιδα του χρεοκοπημένου σήμερα σχολείου Σέντραλ Φολς στο Ρόουντ Αιλαντ, της πόλης όπου μεγάλωσε καθώς έχει και η ίδια κάνει δωρεά προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η βιβλιοθήκη του.

Η επί σειρά ετών φίλη της, 62χρονη Στριπ, έστειλε επιταγή 10.000 δολαρίων σε ένα τοπικό σχολείο, το Ινστιτούτο Μάθησης Segue, που κινδυνεύει να κλείσει.

Η επιταγή έφθασε την Δευτέρα, την επόμενη μέρα μετά την βράβευση της Στριπ με το Οσκαρ Α΄Γυναικείου Ρόλου για την ταινία "Η Σιδηρά Κυρία" όπου υποδύθηκε την Μάργκαρετ Θάτσερ. Η Στριπ επικράτησε της Ντέιβις, η οποία εθεωρείτο φαβορί για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία "Οι Υπηρέτριες".

Το σχολείο στεγάζεται προς το παρόν σε ένα δημόσιο κτίριο στο Σέντραλ Φολς, το οποίο πρόκειται να πουληθεί λόγω οικονομικών δυσχερειών, εξήγησε ο ιδρυτής και διευθυντής του Αντζελο Γκαρσία.

Οπως είπε ο ίδιος, το σχολείο θα πρέπει να αγοράσει το κτίριο ή να μεταφερθεί σε άλλο χώρο εντός των επόμενων 12 με 13 εβδομάδων. Σε αυτό φοιτούν περισσότεροι από 200 μαθητές φέτος και του χρόνου αναμένεται να φοιτούν 240.

Η δωρεά από το Ιδρυμα για τις Τέχνες Silver Mountain που ανήκει στην Μέριλ Στριπ, θα βοηθήσει το σχολείο να ξεκινήσει εκστρατεία με στόχο τη συγκέντρωση 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά και την ανακαίνιση του κτιρίου και του διπλανού κέντρου εκπαίδευσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου