LIFE STYLE

Σύζυγος Σ. Ξαρχάκου: Ο Ξαρχάκος είναι ένας χορτάτος άνθρωπος, δε τον ενδιαφέρει να γίνει Υπουργός

σύζυγος-σ-ξαρχάκου-ο-ξαρχάκος-είναι-έν-86010

Κάποιοι, ελάχιστοι, τις τελευταίες ημέρες, έσπευσαν να διακινήσουν τη φήμη ότι ο Σταύρος Ξαρχάκος με τις δηλώσεις του κατά της Λίνα Μενδώνη εποφθαλμιά τη θέση της.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος σε συνέντευξή του είχε πει ότι “Διάβασα με μεγάλη προσοχή τη συνέντευξη που έδωσε το περασμένο Σάββατο η κυρία Μενδώνη. Μια συνέντευξη – μεταξύ μας – άνευ ουσίας, άκρως τεχνοκρατική, και κυρίως, και κυρίως δυσκοίλια. Και έβγαλα ένα συμπέρασμα, και το συμπέρασμα αυτό δεν το έβγαλα μόνο από τη συνέντευξη αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το θέμα της ΑΕΠΙ, δηλαδή των πνευματικών δικαιωμάτων.

Έβγαλα το συμπέρασμα λοιπόν ότι αυτή η κυρία διακατέχεται από ένα σύνδρομο, το σύνδρομο αυτό ίσως δεν υπάρχει, ίσως αποτελεί δική μου έμπνευση. Το σύνδρομο αυτό το αποκαλώ “βλαπτική έπαρση”. Και ξέρετε κάτι, δικαίωμα στην έπαρση έχει μόνο η σημαία. Και ένας υπουργός, και μάλιστα σε αυτό το ταλαίπωρο υπουργείο, πρέπει να είναι και λίγο υπερβατικός”.

Η δήλωση του αξιοσέβαστου συνθέτη, ο οποίος έχει κάνει πολύ λίγες δημόσιες παρεμβάσεις, οδήγησε σε μια σειρά αντιδράσεων υπέρ της δήλωσής του από πολλούς καλλιτέχνες, ενώ στην συνέντευξη τύπου του Στ. Πέτσα για τα μέτρα για τον πολιτισμό, στην οποία συμμετείχε η κ. Μενδώνη, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις του σπουδαίου συνθέτη, η Υπουργός μόρφασε απαξιωτικά, κάτι που -δυστυχώς είδαν όλοι, ενώ γράφτηκε και ένα κείμενο στο οποίο υπονοείται ότι ο Σ. Ξαρχάκος θέλει να γίνει υπουργός στη θέση της υπουργού.

Η απάντηση της Ηρώς Σαΐα

Η ερμηνεύτρια και σύζυγος του Σταύρου Ξαρχάκου Ηρώ Σαΐα δεν άφησε αναπάντητο τον υπαινιγμό και με μια ανάρτησή της στο facebook, απαντά αλλά και αποκαλύπτει ότι ο σύζυγός της δε θέλει να έχει καμμία σχέση με την πολιτική.

Τι γράφει η Ηρώ Σαΐα

Επειδη βλέπω οτι εχουμε κοινούς φίλους , ας πει κι ας εξηγήσει κάποιος σε αυτή την κυρια που λέγεται Angeliki Kotti και γράφει αρθράκια κατόπιν παραγγελίας , οτι :

Α. Ο κ.Ξαρχακος εχει παραιτηθεί απο πολλες θέσεις ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να μείνει . Να εχει εξουσία . Να εισπράττει μισθούς . Δεν το εχει κάνει . Αντίθετα , είναι γνωστές οι ουκ ολίγες παραιτήσεις του για θέματα αρχής και ιδεολογίας . Απο τη Βουλή μέχρι το Εθνικό Θέατρο κλπ … αν ψάξετε θα βρείτε .

Β. Αν ήθελε θέσεις θα τις είχε . Όχι μονο σε αυτή αλλα και σε αλλες κυβερνήσεις . Καποιοι στενοί φίλοι γνωρίζουν προτάσεις που του έχουν γίνει για σοβαρές θέσεις για τις οποιες άλλοι θα έτρεχαν . Αυτός αρνήθηκε .

Γ. Δεν γνωρίζει προσωπικά τον κ.Μητσοτακη ουτε και έχει επαφή με το κυβερνών κόμμα – αλλα και με κανένα κόμμα -για να περίμενε τον “διορισμό” του σε κάποιο Υπουργείο ή καποια θεσούλα .

Δ. Είναι ένας άνθρωπος “χορτάτος” . Εχει ζήσει και ζει ωραία ζωή . Δεν περιμένει υπουργιλικια . Τον τιμά ο κόσμος κι αυτο είναι ύψιστη τιμή , η μεγαλύτερη .

Ε.Δεν κάνει ούτε ίντριγκες ούτε φτηνά κολπάκια για να πετύχει κατι.

ΣΤ. Θα μπορουσα να γράψω κι άλλα αλλά δε χρειάζονται αυτή τη στιγμή .

Αν δεν ξέρει η κυριουλα ας ρωτήσει . Θα μάθει . Κι ας μη γράφει ασυναρτησίες εκτός και αν μπορει να αποδείξει τα όσα γράφει . Περιμένω !

Σιγουρα είναι δύσκολο να καταλάβουν όσοι είναι ταγμένοι σε κόμματα ή βαλμένοι σε θέσεις -είτε της μιας είτε της άλλης παράταξης – οτι μπορει και να υπάρχει κάποια μειονότητα πολιτών οι οποίοι έχουν το θάρρος της γνώμης τους γιατί απλως το σωστό και το δίκαιο είναι ενα , ειτε κυβερνά η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε όποιος …

Θα ήταν πιο γόνιμο οταν μιλάνε κάποιοι άνθρωποι με αντικειμενικότητα και χωρις κανένα συμφέρον – το αντίθετο μαλλον – κάποιοι άλλοι να κάνουν την αυτοκριτική τους και να προσπαθούν να διορθώσουν τα λάθη .

Διότι παντα θα υπάρχουν και “εξωγήινοι” που θα λένε τη γνώμη τους και θα κάνουν την κριτική τους είτε αρεσει είτε όχι . Πρέπει να χαιρόμαστε που υπάρχουν !

Μια σωστή γνώμη, μια σκληρή κριτική, αν φτάσει στα καταλληλα αυτια μπορει να είναι χρήσιμη.

Το θέμα είναι σε ποια αυτιά φτάνει και πώς ερμηνεύεται…

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου