LIFE STYLE

Θοδωρής Αθερίδης: Σκεφτόμαστε το αύριο και τους επόμενους από εμάς

θοδωρής-αθερίδης-σκεφτόμαστε-το-αύρι-153998

Είναι από τους πρώτους που έσπευσαν να πάρουν μέρος στην καμπάνια Μένουμε Σπίτι τονίζοντας ότι η γενιά μας ζει έναν πρωτόγνωρο πόλεμο. Ο συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης βλέπει από το σπίτι του στο κέντρο την έρημη Αθήνα και την άδεια Ακρόπολη.

Οι ημέρες “καραντίνας” του Θοδωρή Αθερίδη

“Είμαι από αυτούς που έχουν σκύλο και βγαίνω δυο φορές την ημέρα ένα μικρό περίπατο, μακριά από όλους. Η Ακρόπολη, η γειτονιά μου, το πιο πολυσύχναστο μέρος μοιάζει με Ανατολική Γερμανία πριν πέσει το τείχος. Σκέφτομαι πολύ ότι δεν είναι Έμπολα αυτό που μας συμβαίνει, δεν είναι ραδιενέργεια… οπότε δεν “κινδυνεύουμε” ακριβώς, μόνο από τον ιό, αλλά από το να μην έχουμε ο ένας τον άλλο. Αν καταφέρουμε να προσέχουμε ο ένας τον άλλο, να δίνουμε σημασία στο διπλανό μας ο κόσμος είμαι αισιόδοξος ότι θα βγει καλύτερος.

Θέλω να πιστεύω ότι σιγά- σιγά γίνεται αυτό, βγαίνουμε από τον εαυτό μας και από το πόσο μας απασχολούσε μόνο αυτός, μέχρι σήμερα. Είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας και αυτό λέει και κάτι άλλο: ότι όσο πλούσιος και να είσαι δε μπορείς να βγεις και να φας τα λεφτά σου, οπότε μια κοινωνία κλεισμένη όλη στα σπίτια της έχει κάποια ίδια χαρακτηριστικά, μακριά και από την κοινωνική επίδειξη.

Η άλλη εμπειρία που έχουμε είναι το πόσο σαθρά είναι τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο. Ακούσαμε τον Τραμπ και το σύστημα στο οποίο λίγοι τελικά έχουν πρόσβαση και τώρα ξέρουμε ότι είναι η στιγμή να διεκδικήσουμε την κοινωνική πολιτική για ένα παγκόσμιο σύστημα υγείας στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι. Μένουμε σπίτι και σκεφτόμαστε το αύριο και τους επόμενους από εμάς.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου