LIFE STYLE

Κάρμεν Ρουγγέρη: Είμαι 76 κι όχι 81 ετών όπως γράφουν

κάρμεν-ρουγγέρη-είμαι-76-κι-όχι-81-ετών-όπω-231960

H Κάρμεν Ρουγγέρη έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και ξεκαθάρισε ποια είναι η ακριβής ηλικία της.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε, λοιπόν, στην παρανόηση που αφορά στην ηλικία της και υπάρχει στη Βικιπαιδεία, ενώ παράλληλα μίλησε για τον χρόνο. Ακόμη, μίλησε για τα εγγόνια της και όσα της αρέσει να κάνει γι’ αυτά.

Είστε υπερπροστατευτική γιαγιά;

Όχι, δεν είμαι υπερπροστατευτι­κή γιαγιά. Είμαι εκείνη που ακο­λουθώ τις εντολές των γονιών. Έχω καταλάβει ότι δεν είναι δικά μου παιδιά, αλλά τα παιδιά των παιδιών μου.

Δεν είναι δύο φορές παιδιά σας τα εγγόνια σας;

Οι γονείς τους έχουν τους δικούς τους τρόπους να τα μεγα­λώνουν, δεν θέλω να τους τον χαλάω. Σίγουρα είναι δύο φορές παιδιά τα εγγόνια. Η σχέση γιαγιάς κι εγγονιών είναι υπέροχη.

Αφιερώνετε χρόνο σ’ εκείνα;

Βέβαια, ναι. Μόλις έχω λίγο χρόνο, τρέχω στο σπί­τι τους. Μαγειρεύω και για τα εγγόνια μου. Μου αρέσει να τους ετοιμάζω σουπίτσα και να τους πάω. Δεν θέλω να είμαι μόνο μια εργαζόμενη γιαγιά, έχω πάντα την έννοια τους και δεν θέλω να χάσουν την επαφή τους μαζί μου. Αυτή η σχέση είναι εκείνη που θα τελειώσει πρώτη σίγουρα, γιατί πρώτη θα «φύγει» η γιαγιά, και είναι πολύ ωραίο να τη ζούνε τα παιδιά. Δεν θέλω να είμαι η κακιά πεθερά, είμαι η γιαγιά που κάνω αυτό που θέλουν οι γονείς τους.

Στο διαδίκτυο αναφέρεται η ηλικία σας, γράφεται ότι είστε 81 ετών, αλη­θεύει;

Όχι καλέ, δεν έχω καμία σχέση με αυτό που γράφουν στο διαδίκτυο, μάλιστα έχω βάλει και δικηγόρο να το βγάλουν αυτό το πράγμα. Με βάζουν γεννημένη την 1 η Αυγούστου και 81 ετών, που θα ήμουν φαινόμενο αν συνέβαινε αυτό. Είμαι γεν­νημένη 17 Ιουνίου το 1944, δηλαδή τώρα είμαι στα 76.

Έχω προσπαθήσει ακόμα και με ανθρώπους που ξέρουν από ηλε­κτρονικά και δεν το βγάζουν, θέλει διαδικασία ολό­κληρη, έχουν μιλήσει με Αγγλους, γιατί αυτό είναι στο εξωτερικό, δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω ποιοι είναι εκείνοι που τα βάζουν αυτά. Γι’ αυτό με συναντάνε πολλές φορές στο δρόμο και μου λένε: «Πω πω, δεν φαίνεται καθόλου η ηλικία σα». Δεν εί­μαι τόσο όσο λένε στο διαδίκτυο. Νομίζω πως ούτε τα 76 χρόνια μου φαίνονται, αλλά δεν το πιστεύω κι εγώ πως έχω φτάσει τόσο χρονών.

Αυτό σημαίνει πως έχει περάσει ευχάριστα ο χρόνος;

Πολύ ευχάριστα, ναι, από διάθεση, η δημιουργία εί­ναι μεγάλη υπόθεση, η επαφή μου με τα παιδιά μου δίνει ευτυχία. Παίρνω τόσες πολλές αγκαλιές κάθε μέρα, έρχονται όλα και μου κουρνιάζουν κι αυτό με ανανεώνει. Είναι ο χαρακτήρας μου έτσι, να έχω πάντα καλή διάθεση.

Τι μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση;

Αν μου τηλεφωνήσει η Χριστίνα και μου πει: «Μαμά, είμαι άρρωστη, χάλια», τότε παθαίνω κάτι, λιώνουν τα πόδια μου. Αν τα παιδιά μου είναι καλά, είμαι μια χαρά. Αυτό για μένα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, εξαρτάται πάντα από αυτό η διάθεση μου. Είναι τόσο μέγάλη η αγάπη μου γι’ αυτά… Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, με το χαμόγελο, όπως είναι και η Χριστίνα μου, μόνιμα μ’ ένα χαμόγελο. Δεν θα ξεχάσω ότι πήγαινε για εγχείρηση στο νοσοκομείο, την είχαμε στο καροτσάκι και ήταν μέσα στο πλατύ χαμόγελο. Αγάπη μου, παιδί μου… Αυτό το παιδί δεν μπορείς να το μαλώσεις.

Πηγή: Λοιπόν

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου