LIFE STYLE

Η Ιερά Μονή Λαγκαδά διαψεύδει ότι ο Νίκος Χορταρέας είναι κληρικός της

η-ιερά-μονή-λαγκαδά-διαψεύδει-ότι-ο-νίκ-351936

Αντιδράσεις από την Ιερά Μονή Λαγκαδά έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα για την χειροτονία του Νίκου Χορταρέα.

Ο πρώην αστρολόγος αποφάσισε να χειροτονηθεί ιερομόναχος τον περασμένο Ιούλιο και να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού. Πρόσφατα, μάλιστα, η εφημερίδα «Espresso» δημοσίευε μία φωτογραφία του πατέρα Κυπριανού -όπως ονομάζεται πλέον- στην οποία στέκεται στο ιερό βήμα δίπλα στην αγία τράπεζα φορώντας άμφια των κληρικών, δηλαδή φαιλόνιο και πετραχήλι.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Λαγκαδά για τη χειροτονία του Νίκου Χορταρέα

Η Ιερά Μονή Λαγκαδά ωστόσο απαρνείται τον Νίκο Χορταρέα και εξέδωσε μία ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα για τη χειροτονία του. «Με αφορμή παλαιότερες και νεότερες δημοσιεύσεις που αφορούν τον π. Κυπριανό Χορταρέα εκ του γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ανακοινούται ότι ουδέποτε υπήρξε κληρικός αυτής, ούτε είναι εγγεγραμμένος ως δόκιμος μοναχός ή μοναχός σε οποιαδήποτε Ιερά Μονή της Ιεράς μας Μητροπόλεως», γράφει η ανακοίνωση.

Η παλαιότερη ανακοίνωση της Μονής για τον Νίκο Χορταρέα

Η Μονή είχε δημοσιεύσει και άλλη μία ανακοίνωση σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και τον Ιούλιο, μόλις είχε γίνει γνωστή η είδηση της χειροτονίας του Νίκου Χορταρέα. Σε αυτήν αναφέρεται: «Δεν δικαιολογείται έκπληξις διότι η ίδια η ζωή της Εκκλησίας είναι ένα θαυμαστό φαινόμενο, ένα φαινόμενο μεταποιητιτών δυνάμεων. Δεν υπάρχει απαξίωση στη ζωή της Εκκλησίας ουδενός. Δέχεται τους πάντες. Ο ψαράς γίνεται Απόστολος και ο διώκτης γίνεται Απόστολος, ο ληστής γίνεται ο ληστής του Παραδείσου και ο τελώνης και η πόρνη πάνε πιο μπροστά από αυτούς που είναι θεοσεβούμενοι στην εποχή τους. Ο μάγος, ο Κυπριανός με την πίστη του στον Χριστό μεταστρέφεται και γίνεται προστάτης των πιστών και των κατατρεγμένων και πολέμιος του διαβόλου.

Είναι φαινόμενο θαυμαστό οι άνθρωποι που ζούσαν χθες μέσα στην πλάνη και μέσα στην απάτη να έχουν σήμερα μια αλλαγή στη ζωή τους. Μεταστρέφονται, βρίσκουν την Αλήθεια. Δεν περιφρονούν κανέναν, εμείς γιατί να τους περιφρονήσουμε; Που βλάπτει ένας άνθρωπος να επιθυμεί να γίνει Μοναχός;».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου