LIFE STYLE

Η extreme δίαιτα του Alexander Skarsgard

η-extreme-δίαιτα-του-alexander-skarsgard-383388

Αν έχεις δει το φιλμ The Legend of Tarzan σίγουρα συνειδητοποίησες ότι οι κοιλιακοί του Alexander Skarsgård έδειχναν εξωπραγματικοί. Αλλά εάν νομίζεις ότι ήταν ένα δημιούργημα οπτικών εφέ, έχεις λάθος. Αυτό το μνημειώδες six-pack ήταν ολοδικό του και το κλειδί για να το πετύχει ήταν μια διατροφή ακραίων συνθηκών, την οποία ακολούθησε κατά την προετοιμασία του για το ρόλο.

Ο Magnus Lygdback, προπονητής, διατροφολόγος και συμπατριώτης του Σουηδού ηθοποιού, ήταν υπεύθυνος για το σύνολο του δυνατού και καλογραμμωμένου σώματος που είδαμε στην ταινία. Αλλά το πρώτο πράγμα που έχει ο προπονητής όταν ρωτήθηκε για αυτή τη μεταμόρφωση, ήταν αυτό: “Δεν μπορούν να το πετύχουν όλοι”.

Συχνά, πολλοί ηθοποιοί ταινιών δράσης πρέπει να αλλάξουν ριζικά τη σωματοδομή τους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό συνεπάγεται πειθαρχία, ακραίες δίαιτες και πολλή άσκηση. Ο Lygdback υποστηρίζει ότι για να οικοδομήσει κανείς ένα σώμα αυτού του διαμετρήματος πρέπει να περάσει από τρεις φάσεις: αύξηση όγκου, γράμμωση και συντήρηση.

©

Για τον Skarsgård, το πρώτο βήμα ήταν σχετικά εύκολο μιας και πάντα φρόντιζε να προπονείται εντατικά και να παραμένει σε φόρμα. Όμως, στη δεύτερη φάση του προγράμματος ο ηθοποιός τα βρήκε σκούρα. Η διατροφή του βασίστηκε αποκλειστικά σε θαλασσινά, υδατάνθρακες βραδείας πέψης (καστανό ρύζι, quinoa ή βραστές πατάτες) και καλά λιπαρά (αβοκάντο, καρύδια), δύο φορές την ημέρα. Αλλά όλα αυτά, χωρίς ίχνος αλατιού.

“Σε μια διαδικασία γράμμωσης του μυϊκού ιστού, η ύπαρξη αλατιού στις τροφές δημιουργεί κατακράτηση υγρών στο σώμα. Και αυτό είναι ένας σοβαρός λόγος του πολλοί άντρες δεν μπορούν να δουν αληθινά “στεγνούς” τους κοιλιακούς τους”, τονίζει ο Lygdback. Ο ηθοποιός απέφευγε επίσης την ζάχαρη σε κάθε μορφή της (ακόμη και αυτή που υπάρχει φυσικά στα φρούτα και τους χυμούς) όπως και τους απλούς υδατάνθρακες, δηλαδή ψωμί και ζυμαρικά. Εξάλειψε επίσης τα γαλακτοκομικά και τη γλουτένη από τη διατροφή του.

Το τυπικό διατροφικό πλάνο του Ταρζάν

Μόλις ξυπνούσε, ο Skarsgård κατέβαζε μεγάλο ποτήρι που περιείχε τζίντζερ, πιπέρι καγιέν και ένα λεμόνι (όλα περασμένα από τον αποχυμωτή). Στη συνέχεια, 30 λεπτά HIIT-cardio ρουτίνας και μετά πρωινό (ομελέτα με 4 αυγά και σπανάκι). Το μεσημεριανό γεύμα αποτελείτο από ψάρια και θαλασσινά, ενώ τρεις ώρες αργότερα κατανάλωνε ένα πιάτο με λαχανικά, γλυκοπατάτες και σολομό -όλα στον ατμό. Το τελευταίο γεύμα της ημέρας (μία ώρα μετά από μια προπόνηση με βάρη 45 έως 60 λεπτών) περιελάμβανε σασίμι ή αστακό.

Ξανασκέψου το: Εάν πρέπει να επενδύσεις μια μικρή περιουσία σε ένα διατροφικό πλάνο για γράμμωση κοιλιακών σαν του Ταρζάν, καταναλώνοντας όλη μέρα αστακούς και θαλασσινά, μάλλον αξίζει τη θυσία.

Από: Esquire ES

Νίκος Αγάθος
msn.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου