Πέτρος Φιλιππίδης : Όταν έγινε της… κακομοίρας» με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον «Μπακαλόγατο»

Τελευταία ενημέρωση: 2021-03-01, 18:19:12
Πέτρος Φιλιππίδης : Όταν έγινε της… κακομοίρας» με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον «Μπακαλόγατο»

Εκτός από τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση υπήρξε και μια άγνωστη υπόθεση στο ευρύ κοινό το 2016 σχετικά με την παράσταση «Μπακαλόγατος» του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ας θυμηθούμε τι συνέβη!

Η σύζυγος του αειμνήστου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Μουζάκη, ο οποίος είχε γράψει την μουσική στην ταινία και στο θέατρο το 1963 είχε αναφέρει για το θέμα τον Οκτώβριο του 2016.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης αφού ανέβασε την παράσταση στο θέατρο «Μουσούρη» το 2007, εμείς ως οικογένεια του μουσικοσυνθέτη δεν πήραμε ποτέ τα πνευματικά δικαιώματα από τη μουσική. Και αυτό γιατί ο κ. Φιλιππίδης ισχυρίστηκε στην ΑΕΠΙ τότε ότι είχε γίνει διασκευή.

Εμείς τρέξαμε αμέσως στην ΑΕΠΙ και ζητήσαμε να μάθουμε τι συμβαίνει. Μας είπαν λοιπόν, ότι ο κ. Φιλιππίδης είχε κάνει διασκευή και άρα δεν θεωρούνταν μουσική του Γιώργου Μουζάκη» είχε πει η Άννα Μουζάκη.

«Νιώθω πραγματικά ντροπή να απαλείφουν ακόμα και το όνομά του συζύγου μου. Δεν υπάρχει περίπτωση αναβολής. Θα παραστώ και εγώ στο δικαστήριο, για να υπερασπιστώ το έργο του συζύγου μου, καθώς και το όνομά του. Διεκδικούμε τα νόμιμα και τίποτα περισσότερο». 

Τα λεγόμενα του Φιλιππίδη….

Τι έλεγε τότε ο Πέτρος Φιλιππίδης για την θεατρική διασκευή του Μπακαλόγατου;

«Στην διασκευή έχουν αλλάξει κάποιοι χώροι, ενώ έχουν προστεθεί μερικές ατάκες, οι οποίες ωστόσο δεν «προδίδουν» το έργο. Η εποχή έχει διατηρηθεί, απλώς το έργο προσαρμόστηκε για τη θεατρική σκηνή. Στην έναρξη υπάρχει μια προβολή που ξεκινά από το σήμερα και γυρνάει στο 1963 με ευρήματα που δένονται με την επί σκηνής δράση. Παρακολουθώντας τον Ζήκο σήμερα, στο σούπερ μάρκετ, γυρνάμε πίσω στον χρόνο και συνδέουμε τις εποχές αναζητώντας τι έφταιξε και τι όχι στην εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν θέλω να ξεχάσει το κοινό την ταινία, αλλά στη σκηνή αντί για τον Ζήκο θα δει τον εγγονό του».

…και η παγωμάρα

Όταν ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Πρω1νό, της Φαίη Σκορδά μίλησαν με τον Πέτρο Φιλιππίδη για τα επαγγελματικά νέα του ηθοποιού και τα σχέδιά του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης λοιπόν ειπώθηκαν πολλά για την επικαιρότητα και όχι μόνο.

Λίγα λεπτά πριν αποχαιρετήσει το κοινό, η Φαίη Σκορδά ρώτησε τον Πέτρο Φιλιππίδη σχετικά με την παράσταση «Μπακαλόγατος» και όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

«Να ρωτήσω κάτι τελευταίο; Αν θέλεις να πεις κάτι, δεν ξέρω τι έχει γίνει. Με τον Μπακαλόγατο κάτι έχει γίνει;» ρώτησε η Φαίη Σκορδά και ο Πέτρος Φιλιππίδης απόρρησε. «Τι έχει γίνει με τον Μπακαλόγατο;» είπε αφήνοντας την παρουσιάστρια σε αμηχανία.

«Τίποτα εντάξει άσ΄ το» είπε η Φαίη Σκορδά αφήνοντας το στην άκρη. «Ταράχτηκα! Επιτυχία έχει γίνει» συμπλήρωσε ο Πέτρος Φιλιππίδης και το θέμα έμεινε εκεί.

 

 

in.gr

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=