LIFE STYLE

Ματίλντα: Πού βρίσκεται σήμερα η μικρή πρωταγωνίστρια

ματίλντα-πού-βρίσκεται-σήμερα-η-μικρή-816945

Ήταν το 1996, όταν στις κινηματογραφικές αίθουσες βγήκε η ταινία Ματίλντα με πρωταγωνίστρια τη μικρή και γλυκιά Mara Wilson που κέρδισε αμέσως τις καρδιές των θεατών. Και δεν άργησε να γίνει η ταινία μία από τις αγαπημένες παιδικές, αλλά και οικογενειακές, με τη μικρή πρωταγωνίστρια να χρίζεται ως ακόμη ένα «παιδί – θαύμα» του Χόλιγουντ.

Η μικρή Ματίλντα με τις μαγικές ικανότητες είχε και υποκριτικές ικανότητες και έτσι – όχι τυχαία – μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας, οι προτάσεις για τη Wilson «έπεφταν» βροχή. Αλλά η ίδια δεν συνέχισε για πολύ καιρό στο θαυμαστό κόσμο του Χόλιγουντ με την περίπτωσή της να μην ξεφεύγει από την «κατάρα» που είχε χτυπήσει αρκετά «παιδιά – θαύματα» που ήθελε να μη συνεχίζουν την ίδια επιτυχία μεγαλώνοντας.

Μόνο που στην περίπτωση της μικρής ηθοποιού τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Όπως η ίδια έχει δηλώσει, σε μικρή ηλικία διαγνώστηκε με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, γνωστή και ως OCD, ενώ υπέφερε από άγχος, κρίσεις πανικού και κατάθλιψη.

Η «μάχη» της με θέματα ψυχικής υγείας την έκανε να πάρει την απόφαση να τα βροντήξει και να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, μιας και όλη αυτή η κατάσταση της έδινε επιπλέον άγχος και συναισθηματική πίεση. Έτσι, μεγαλώνοντας αποφάσισε να αφοσιωθεί σε κάτι που πραγματικά της άρεσε, ενώ τη βοηθούσε και συναισθηματικά και δεν ήταν άλλη από τη συγγραφή.

Στα επόμενα χρόνια, έγραψε βιβλία, είχε κάποια μικρά περάσματα από κάποιες σειρές, ενώ δανείζει τη φωνή της σε κάποιους ρόλους. Και όλα αυτά με διακριτικότητα, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά και να βοηθήσει ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια θέση.

Σήμερα, η Mara Wilson ως πρώτη ιδιότητα δηλώνει συγγραφέας και συνεχίζει τον αγώνα της για τα προβλήματα ψυχικής υγείας.

baby.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου