LIFE STYLE

Πέθανε ο θρυλικός «κακός» του Τζέιμς Μποντ

πέθανε-ο-θρυλικός-κακός-του-τζέιμς-μ-849093

Ο Michael Lonsdale, o ηθοποιός που υποδύθηκε τον Hugo Drax, τον δαιμόνιο κακό που ήθελε να αφανίσει την ανθρωπότητα αλλά τον εμπόδισε ο πράκτορας 007, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών.

Η συμμετοχή του, το 1979, στην ταινία «James Bond: Επιχείρηση Moonraker » εκτόξευσε την καριέρα του μιας και κέρδισε τις εντυπώσεις υποδυόμενος τον παράφρονα και αδίστακτο Hugo Drax” που εκτόξευε σφαίρες με αέριο νεύρων από τον διαστημικό του σταθμό, προκειμένου να αποικίσει τον πλανήτη με τη δίκη του, ανώτερη φυλή.

Ο Michael Lonsdale με μια ματιά

Ωστόσο, ο Michael Lonsdale κατά την διάρκεια της καριέρας του ερμήνευσε πολλούς και σημαντικούς ρόλους.

Πιο συγκεκριμένα, εμφανίστηκε σε περισσότερες από 180 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων και η κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου με Μπούκερ μυθιστορήματος του Kazuo Ishiguro «Τα απομεινάρια μιας μέρας», το πολιτικό θρίλερ «The Day of the Jackal»κ.α.

Γεννημένος στη Γαλλία, με πατέρα Άγγλο και μητέρα γαλλοϊρλανδή, σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι αλλά τελικά τον κέρδισε η υποκριτική. Ήταν 24 ετών όταν υποδύθηκε τον παρθενικό θεατρικό του ρόλο για να συνεχίσει δυναμικά με δεκάδες συμμετοχές τόσο σε αγγλικές όσο και σε γαλλικές κινηματογραφικές παραγωγές.

Το 2011, μάλιστα, απέσπασε βραβείο Cezar Β΄Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Of Gods and Men».

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου