LIFE STYLE

Ο Αντριου Λόιντ Γουέμπερ δηλώνει εθελοντής για το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό

ο-αντριου-λόιντ-γουέμπερ-δηλώνει-εθελ-749861

Ο φημισμένος συνθέτης και παραγωγός του μουσικού θεάτρου, Άντριου Λόιντ Γουέμπερ ανακοίνωσε πως θα βρίσκεται μεταξύ των εθελοντών που θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Σε μια ανάρτησή του στο Twitter, ο συνθέτης της μουσικής, μεταξύ άλλων, για το μιούζικαλ Cats, σημειώνει πως θα έκανε οτιδήποτε περνά από το χέρι του προκειμένου να μπορούν τα θέατρα να ανοίξουν και πάλι με ασφάλεια.

«Είμαι ενθουσιασμένος που αύριο θα εμβολιαστώ με το δοκιμαστικό εμβόλιο της Οξφόρδης για τον κορωνοϊό. Θα κάνω τα πάντα προκειμένου να αποδείξω πως τα θέατρα μπορούν να ανοίξουν και πάλι με ασφάλεια» έγραψε χαρακτηριστικά ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ στο Twitter.

Ηθοποιοί και άνθρωποι του θεάματος έσπευσαν να επικροτήσουν την πρωτοβουλία του, η οποία δίνει ελπίδα σε ένα μεγάλο κομμάτι της βιομηχανίας του θεάματος που αγωνιά για το μέλλον της στην μετά τον κορωνοϊό εποχή.

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ θα ανήκει στην ομάδα εθελοντών που θα εμβολιαστούν με το πειραματικό εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ένα από τα ελάχιστα που βρίσκονται ήδη στην τρίτη φάση δοκιμών ανά τον κόσμο.

Χωρίς μια αποτελεσματική θεραπεία για τον κορωνοϊό, τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ ανακοίνωσαν πως σκοπεύουν να ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους στο κοινό τον Ιανουάριο του 2021. Και τα 41 θέατρα στη Νέα Υόρκη έκλεισαν στις 12 Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο Λονδίνο, η αίθουσα William Shakespeare Global theater κινδυνεύει με μόνιμο λουκέτο, συνέπεια της αναγκαστικής αναστολής λειτουργίας του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο βαρόνος Άντριου Λόιντ Γουέμπερ και η θεατρική του παρακαταθήκη

Ο βαρόνος Άντριου Λόυντ Γουέμπερ είναι Άγγλος συνθέτης και παραγωγός-ιμπρεσάριος του μουσικού θεάτρου. O Άντριου Λόιντ Βέμπερ είναι ο δημιουργός μεγάλων και δημοφιλών μιούζικαλ, κάποια από τα οποία παρουσιάσθηκαν για περισσότερο από μία δεκαετία στα θέατρα του Γουέστ Εντ και του Μπρόντγουεϊ.

Έχει τιμηθεί με τον τίτλο του ιππότη (σερ) το 1992, με επτά Βραβεία Τόνυ, τρία Βραβεία Γκράμι, ένα Βραβείο Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού για την Εβίτα (1996), 14 Βραβεία Άιβορ Νοβέλο, επτά Βραβεία Ολίβιε και μια Χρυσή Σφαίρα.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ διοργάνωσε μια σειρά από διαδικτυακές εκδηλώσεις προκειμένου να διασκεδάσει τα εκατομμύρια των θαυμαστών της μουσικής του, με ζωντανές ερμηνείες μέσω YouTube από το επικό «Φάντασμα της Όπερας» ή την παράσταση Jesus Christ Superstar.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου