LIFE STYLE

Χάρι και Μέγκαν: Το όνομα του νέου τους φιλανθρωπικού ιδρύματος έχει ελληνικές ρίζες

χάρι-και-μέγκαν-το-όνομα-του-νέου-τους-126339

Αφού δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το SussexRoyal, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έπρεπε να βρουν ένα νέο όνομα για το φιλανθρωπικό τους ίδρυμα. Και το βρήκαν…

Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex, από τότε που ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους στις αρχές του έτους, δούλευαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να δημιουργήσουν ένα δικό τους μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Τώρα είναι ένα βήμα πριν τον θέσουν σε λειτουργία και γι’ αυτό αποφάσισαν να επιλέξουν και να ανακοινώσουν το όνομά του: Archewell.

Η ίδρυση του Archewell σηματοδοτεί και την επόμενη κίνησή τους μετά από την επίσημη αποχώρηση από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Το όνομα παραπέμπει εμφανώς σε αυτό του γιου τους, Άρτσι, αλλά έμπνευση πίσω από αυτό είναι και η λέξη «αρχή» που έχει τις ρίζες της στην αρχαία ελληνική γλώσσα. Η λέξη, που δηλώνει την «πηγή δράσης», έχει περισσότερες σημασίες. Αντιπροσωπεύει επίσης την «εξουσία και το κράτος», αλλά σημαίνει και «πρώτα από όλα, κυρίως, κατ’ αρχήν, πρωτίστως».

«Πριν το SussexRoyal είχε έρθει η ιδέα του “Archie”, η ελληνική λέξη που σημαίνει “πηγή δράσης”. Σκεφτήκαμε αυτό το concept για μια φιλανθρωπική οργάνωση που ελπίζαμε να φτιάξουμε μια μέρα και έγινε και η έμπνευση για το όνομα του γιου μας. Το να κάνουμε κάτι με νοημα, κάτι που μετράει. Το Archewell είναι ένα όνομα που συνδυάζει την αρχαία λέξη της δύναμης και της δράσης», έγραψαν η Μέγκαν και ο Χάρι σε ανακοίνωσή τους.

O Χάρι και η Μέγκαν μοιράστηκαν λεπτομέρειες του εγχειρήματός τους, αφού κατοχύρωσαν το όνομα στις 10 Μαρτίου. Ήλπιζαν πως θα έμενε κρυφό μέχρις ότου θα ήταν οι ίδιοι έτοιμοι να κάνουν μια επίσημη ανακοίνωση, αλλά δεν πήρε χρόνο να μαθευτεί, καθώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έγιναν σε δημόσιο φορέα.

«Όπως και εσείς, επικεντρωνόμαστε στο να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, και εφόσον αυτές οι πληροφορίες ήρθαν στο φως νιώθουμε υποχρεωμένοι να μοιραστούμε τα νέα έτσι όπως είναι», πρόσθεσαν οι Sussex.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου