LIFE STYLE

Έφη Αλεβίζου: Ο διευθυντής που έκρυβε τους δημοσιογράφους με περιττά κιλά

έφη-αλεβίζου-ο-διευθυντής-που-έκρυβε-τ-193988

Στο περιοδικό People έδωσε συνέντευξη η δημοσιογράφος Έφη Αλεβίζου, η οποία αποκάλυψε πως κάποτε ένας διευθυντής της δεν ήθελε να βγαίνουν στον αέρα δημοσιογράφοι με περιττά κιλά.

Πόσο εύκολο είναι να αποδείξεις πως η εξωτερική εμφάνιση δεν επικρατεί ως κριτήριο επιλογής στην παρουσίαση;

Η εξωτερική εμφάνιση είναι το πιο υποκειμενικό χαρακτηριστικό κάθε ανθρώπου. Ό,τι είναι όμορφο για εσένα, για εμένα μπορεί να είναι αδιάφορο και αντίστροφα. Αλίμονο αν βασίζεται κάποιος σε αυτό. Είναι χαμένο παιχνίδι. Δεν θα σε βοηθήσουν ούτε τα μπλε σου μάτια ούτε τα ξανθά σου μαλλιά στο να κρατήσεις έκτακτη ροή ειδήσεων για ώρες. Δεν υπάρχει «ειδική μεταχείριση», εκτός αν την επιτρέψεις ή την επιδιώξεις εσύ ο ίδιος. Αλλά ακόμα και τότε, ή μάλλον κυρίως τότε, έχει πολύ κοντά ποδάρια αυτή η μεταχείριση.

Ποια συμπεριφορά θα μπορούσε να είναι ένα ύπουλο «bullying» για μια γυναίκα δημοσιογράφο;

Ύπουλο δεν θυμάμαι, όμως κάποτε είχαμε έναν διευθυντή που δεν ήθελε να βγαίνουν στον αέρα δημοσιογράφοι με περιττά κιλά. Αλλά όλα κι όλα, ούτε άντρες ούτε γυναίκες. Δεν τους διαχώριζε, τους «έντυνε» με πλάνα στα ζωντανά θέματα, για να μη φαίνεται ο σωματότυπός τους. Σοβαρά τώρα, είναι γελοία πράγματα αυτά. Πιστεύω όμως ότι είναι μεμονωμένα, ανήκουν σε μια άλλη εποχή και όσο περνούν τα χρόνια, το θετικό είναι ότι τα θύματα οποιουδήποτε είδους «bullying» μιλούν. Έχουν το θάρρος να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι μας σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πηγή: People

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου