Χρονοπούλου: Τεχνοκράτες αποφασίζουν αν το παιδί μου θα μείνει ανάπηρο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-01-18, 12:15:09
Χρονοπούλου: Τεχνοκράτες αποφασίζουν αν το παιδί μου θα μείνει ανάπηρο

Καλεσμένη στην τηλεοπτική εκπομπή ήταν η Νένα Χρονοπούλου, η οποία μίλησε για την αλλαγή της νομοθεσίας για τις θεραπείες των ΑΜΕΑ.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι άνθρωποι που είναι αναμεμειγμένοι στην οικονομική διαδικασία των θεραπειών ότι αυτά τα παιδιά, τα παιδιά μας, τα παιδιά με αναπηρία, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, δεν είναι ίδια με τα τυπικά παιδιά που έχει ο κόσμος στο σπίτι του. Είναι παιδιά που δεν μπορούν να μιλήσουν, που δεν μπορούν να ντυθούν, δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Τα σχολεία αυτά, οι θεραπείες, οι λογοθεραπείες, έχουν σαν σκοπό να γίνει λειτουργικό το άτομο. Αυτές οι θεραπείες δεν μπορούν να σταματήσουν σε καμία περίπτωση. Το κάθε παιδί διαλέγει το δάσκαλό του, τον άνθρωπο που μπορεί να επικοινωνήσει καλά μαζί του  και να του μεταφέρει τις γνώσεις του», είπε μεταξύ άλλων η Νένα Χρονοπούλου.

Η κ. Χρονοπούλου, ούσα και η ίδια μητέρα παιδιού με αναπηρία, ξέσπασε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για το θέμα, αναφέροντας τα εξής:

«Θα δείτε πόσα τηλέφωνα θα δεχτείτε από μητέρες αγανακτισμένες που ξαφνικά είναι υποχρεωμένες από 1η Ιανουαρίου να επιβαρυνθούν οικονομικά 440 ευρώ περισσότερο, από το ανύπαρκτο εισόδημα του Έλληνα, για να πηγαίνουν τα παιδιά τους να μάθουν τα αυτονόητα. Αυτή η νταϊλίδικη απόφαση είναι μεγάλη αλητεία. Μιλάμε για αναπηρία, μιλάμε για παιδιά που δεν μπορούν να φάνε και πηγαίνουν σχολείο για να τα μάθει μια δασκάλα να τρώει. Τεχνοκράτες αποφασίζουν αν το παιδί μου θα μείνει ανάπηρο για μια ολόκληρη ζωή! Εγώ αποφασίζω και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά γι’ αυτό το παιδί να γίνει λειτουργικό. Τι θα γίνει ξαφνικά; Νέο Κωσταλέξι για τα παιδιά ΑΜΕΑ; Και οι άνθρωποι αυτοί κυκλοφορούν άνετα και αισθάνονται καλά»;

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=