ΛΑΡΙΣΑ

Βρέθηκε σώος ο κτηνοτρόφος που είχε χαθεί

βρέθηκε-σώος-ο-κτηνοτρόφος-που-είχε-χα-568611

Αίσιο τέλος για τον κτηνοτρόφο από την Ελασσόνα, ο οποίος χάθηκε με το άλογό του, αργά το απόγευμα του Σαββάτου στον Όλυμπο, όταν βγήκε μαζί με τον θείο και τον ξάδερφό του να πάνε να βοσκήσουν άλογα που ανήκουν στην οικογένεια. Ο νεαρός βρέθηκε σώος την Κυριακή από τα σωστικά συνεργεία.

Ο 18χρονος νεαρός λόγω ομίχλης και βροχής αποπροσανατολίστηκε και χάθηκε, πρόλαβε όμως να ενημερώσει από το κινητό του τους οικείους τους ότι είχε χαθεί, πριν αυτό μείνει από μπαταρία.

Ο νεαρός βρέθηκε σώος σήμερα από τα σωστικά συνεργεία που «χτένιζαν» την περιοχή και όπως είπε το άλογο του ήταν αυτό που αντιλήφθηκε τα συνεργεία διάσωσης και στράφηκε προς την κατεύθυνσή τους. Ο νεαρός πέρασε τη νύχτα δίπλα στο άλογό του και στο χιόνι.

Μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Στην ολονύκτια επιχείρηση που ξεκίνησε για τον εντοπισμό του κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες με χαμηλή θερμοκρασία και χιονόπτωση, συμμετείχαν άνδρες της ΕΜΑΚ και του Στρατού, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, εθελοντές και 15 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από την Λάρισα και την Θεσσαλονίκη.

enet.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου