ΛΑΡΙΣΑ

Νεφρολογικό Συμπόσιο στη Λάρισα

νεφρολογικό-συμπόσιο-στη-λάρισα-574495

Νεφρολογικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδος 2013 με τίτλο: «Σύγχρονες Διαστάσεις στην Πρόληψη και Θεραπεία της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου», θα διεξαχθεί το διάστημα από 29 Νοεμβρίου έως 1η Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Larissa Imperial.

Το Συμπόσιο διοργανώνεται από την Πανεπιστημιακή Νεφρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και κατά τη διάρκειά του, καταξιωμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις στη διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία των νεφρικών παθήσεων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια και δορυφορικές διαλέξεις. Η Χρόνια Νεφρική Νόσος παρουσιάζει σήμερα συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα. Στο τελικό στάδιό της εφαρμόζεται η μεταμόσχευση νεφρού και η θεραπεία νεφρικής υποκατάστασης, η οποία αν και σώζει ζωές συνιστά ένα δυσβάστακτο φορτίο τόσο ατομικά όσο και κοινωνικά.

Για το λόγο αυτό, στη χρόνια νεφρική νόσο έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η ορθή θεραπεία. Προς την κατεύθυνση αυτή, η αγαστή συνεργασία τόσο σε επιστημονικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο πολλών ιατρικών ειδικοτήτων και του παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι απολύτως απαραίτητη.

Το Νεφρολογικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδος 2013 φιλοδοξεί να γίνει αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου