ΛΑΡΙΣΑ

Ένας χρόνος φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για δύο μέλη του συνδικάτου Επισιτισμού

ένας-χρόνος-φυλάκιση-και-στέρηση-πολι-625919

Σε 1 χρόνο φυλάκιση και αντίστοιχα σε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, τιμωρήθηκαν από δικαστήριο της Λάρισας, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Λάρισας και ένας εργαζόμενος, γιατί η παρέμβαση του προέδρου του Συνδικάτου σε προηγούμενο δικαστήριο για εργατική διαφορά και η κατάθεση του εργαζόμενου, θεωρήθηκε συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδορκία, μετά από μήνυση που υπέβαλε ο εργοδότης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, «αυτή η καταδικαστική απόφαση, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, ανοίγει επικίνδυνο δρόμο, αφού εργοδότες που καταπατούν τα εργατικά δικαιώματα, θα μπορούν να μηνύουν συνδικαλιστές και εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, με το επιχείρημα της συκοφαντίας.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να κάνουν πίσω από την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, να μην φοβούνται, να καταγγέλλουν στα ταξικά σωματεία και στο Εργατικό Κέντρο, κάθε αντεργατικό μέτρο της εργοδοσίας, κάθε καταπάτηση εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Να γίνουν μέλη των σωματείων τους και από κοινού με τους συναδέλφους τους να αντιπαλέψουν συνολικά τις αντεργατικές πολιτικές και την επιθετικότητα των εργοδοτών.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου