ΛΑΡΙΣΑ

Με 9 υπαλλήλους ξανά στη «μάχη» της δημοτικής αστυνόμευσης η Λάρισα

με-9-υπαλλήλους-ξανά-στη-μάχη-της-δημο-630793

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το μεσημέρι της Τρίτης την ανάθεση αρμοδιοτήτων της πρώην δημοτικής αστυνομίας σε εννέα υπαλλήλους του δήμου.

Πρόκειται για υπαλλήλους που ανήκαν στη δύναμη των «49» που αποτελούσαν την – καταργηθείσα πλέον – δημοτική αστυνομία του δήμου Λαρισαίων, οι οποίοι εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα λόγω ειδικών κριτηρίων.

«Ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιηθούν σε αρμοδιότητες που είχαν και πριν» εξήγησε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, σημειώνοντας πως το αντικείμενό τους μεταξύ άλλων θα είναι τα τραπεζοκαθίσματα, η ελεγχόμενη η στάθμευση και η καθαριότητα.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Σούλτης, αν και εξέφρασε επιφυλάξεις για το «κατά πόσο είναι νομικά κατοχυρωμένο αυτό που πάει να γίνει» υπερψήφισε τελικά την πρόταση, ενώ την ίδια στάση τήρησε και ο επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Απόστολος Καλογιάννης ο οποίος όμως χαρακτήρισε την απόφαση ως «μπαλώματα που επί της ουσίας δε λύνουν τα προβλήματα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου