ΛΑΡΙΣΑ

Βιβλίο για τη διαδικασία διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις

βιβλίο-για-τη-διαδικασία-διαδοχής-στι-642532

Παρουσιάζεται στον ΣΘΕΒ την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου

Το βιβλίο «Η διαδικασία διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις» των συγγραφέων Αστέριου Γ. Κεφαλά και Χρήστου Ε. Γεωργίου θα παρουσιάσουν οι εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ–economia PUBLISHING την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, στις 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών, Λεωφ. Καραμανλή & Βιομηχανίας στη Λάρισα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Απόστολος Δοντάς, πρόεδρος Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), Ρήγας Τζελέπογλου, πρόεδρος του ICBS Thessaloniki Business College και οι συγγραφείς Αστέριος Γ. Κεφαλάς, Ph. D. ομότιμος καθηγητής Μάνατζμεντ στο Terry College of Business, The University of Georgia, ΗΠΑ και Χρήστος Ε. Γεωργίου, Ph. D. διευθυντής Τεκμηρίωσης και Μελετών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Συντονιστής του πάνελ θα είναι ο Ανδρέας Γιουρμετάκης, δημοσιογράφος.

Επίσης, παρεμβάσεις για το βιβλίο θα κάνουν οι: Σωτήρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας και Σπύρος Βαλιώτης, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου – Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας.

Η νέα αυτή έκδοση, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ-economia PUBLISHING, προσφέρει μερικές πρακτικές ιδέες που θα διευκολύνουν τον ιδιοκτήτη μιας οικογενειακής επιχείρησης να προχωρήσει στη διαδικασία διαδοχής.

Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στο θέμα των βασικών αρχών της Οργάνωσης και Διαχείρισης της υπό μεταβίβαση επιχείρησης, με δεδομένο ότι η καλή διαδοχή προϋποθέτει μια καλά οργανωμένη επιχείρηση.

Το δεύτερο μέρος αναφέρεται στο πόσο σημαντικό είναι ένας ιδιοκτήτης να γνωρίζει τις βασικές αρχές λειτουργίας και ανάπτυξης της επιχείρησης, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει μια ελκυστική επιχείρηση στο διάδοχο. Έτσι, το έργο της μεταλαμπάδευσης θα είναι πιο εύκολο και πιο αποδοτική θα είναι μια ομαλή και επιτυχημένη παράδοση της επιχείρησης στους μελλοντικούς διαδόχους.

Ο Δρ. Αστέριος Γ. Κεφαλάς, είναι ομότιμος καθηγητής Μάνατζμεντ, στο Terry College of Business, του Πανεπιστημίου της Γεωργίας των ΗΠΑ όπου δίδαξε για 30 χρόνια. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, έκανε μεταπτυχιακά στο Μάνατζμεντ στο πανεπιστήμιο του Αμβούργο της Γερμανίας, και πήρε Διδακτορικό από το πανεπιστήμιο της Iowa των ΗΠΑ.

Ο Δρ. Χρήστος Ε. Γεωργίου σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΑΠΘ και εργάσθηκε επί σειρά ετών ως μελετητής, για λογαριασμό εταιρειών του ιδιωτικού τομέα με αντικείμενα την εκπόνηση μελετών οργάνωσης και στρατηγικής ανάπτυξης. Από το 2003 είναι Διευθυντής Τεκμηρίωσης και Μελετών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και επικεφαλής της ελληνικής ερευνητικής ομάδας που συνεργάζεται με το Institute for Management Development (IMD), για την κατάρτιση της Ετήσιας Παγκόσμιας Επετηρίδας Ανταγωνιστικότητας (WCY).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου