ΛΑΡΙΣΑ

Το επίδομα θέρμανσης στο επίκεντρο

το-επίδομα-θέρμανσης-στο-επίκεντρο-642979

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τους Μαυραγάνη – Θεοχάρη είχε ο Χρήστος Κέλλας

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Οικονομικών και με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κκ Γιώργο Μαυραγάνη και Χάρη Θεοχάρη αντίστοιχα, είχε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το επίδομα θέρμανσης – οι προϋποθέσεις για την καταβολή του, αλλά και η διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων.

Άλλωστε ο βουλευτής για το συγκεκριμένο θέμα έχει καταθέσει προς τον Υπουργό Οικονομικών ερώτηση, ζητώντας την αύξηση του επιδόματος και τη διεύρυνση των δικαιούχων.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κέλλα για την αύξηση του επιδόματος από τα 28 λεπτά το λίτρο πέρυσι στα 33 με 35 λεπτά φέτος, ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων, αφού με την διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα περισσότεροι.

Επίσης ο βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να επανεξετάσει το θέμα της επιδότησης νέων μορφών θέρμανσης, κάτι που όπως επισημάνθηκε, θα αποφέρει επιπλέον έσοδα στο κράτος, αλλά και θα σταματήσει την εισαγωγή λαθραίων ξύλων από γειτονικές χώρες.

Η συζήτηση των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε με την φορολόγηση των αγροτεμαχίων, με τον κ. Κέλλα να υποστηρίζει ότι για τα αγροτεμάχια που καλλιεργούνται, η φορολόγηση θα πρέπει να είναι ενιαία και χαμηλή, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες με δυσβάσταχτους φόρους.

Επίσης ζήτησε διευκρινίσεις και για τη φορολόγηση των εγκαταλελειμμένων αγροτεμαχίων, τα οποία δεν αποφέρουν κανένα έσοδο στον ιδιοκτήτη τους , με τον Υφυπουργό να επισημαίνει ότι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί, αφού συνεχίζεται η διαβούλευση.

Στη συνέχεια ο βουλευτής συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων.

Εκεί τέθηκε επί τάπητος το θέμα της επιβολής φόρου επιτηδεύματος σε κοινοπραξίες τεχνικών εταιρειών οι οποίες συστήνονται για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου και για ορισμένο χρονικό διάστημα, στις οποίες αποστέλλονται από το Υπουργείο Οικονομικών ειδοποιητήρια πληρωμής του τέλους μετά την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων, επίσης σε εταιρείες ή ατομικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν διακόψει τη λειτουργία τους εδώ και πολλές δεκαετίες ή ακόμη και σε επιχειρηματίες που έχουν προ πολλού αποβιώσει. Ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι για τα ζητήματα αυτά επιλαμβάνονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να δοθεί άμεσα λύση

Τέλος ο κ. Κέλλας ζήτησε από τον Γραμματέα να επανεξετάσει το θέμα της επιβολής φόρου επιτηδεύματος σε εξωραϊστικούς, πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους, αλλά και στα ερασιτεχνικά σωματεία, κάνοντας λόγο για άδικη απόφαση που πλήττει καίρια τον εθελοντισμό, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά και τις πολιτιστικές δράσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου