ΛΑΡΙΣΑ

Λειτουργεί για 12η συνεχή χρονιά το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

λειτουργεί-για-12η-συνεχή-χρονιά-το-πάρκ-647995

Έχει διακριθεί ως πρότυπο με θεωρητικά και πρακτικά προγράμματα για τα μικρά παιδιά

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινά και φέτος την λειτουργία του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων στο οποίο υλοποιούνται προγράμματα σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας. για τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πάρκο λειτουργεί εδώ και 12 συνεχή χρόνια υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει διακριθεί ως πρότυπο, αφού τα προγράμματά του περιλαμβάνουν τόσο θεωρητικό όσο και πρακτικό σκέλος.

Η έναρξη των τμημάτων για φέτος γίνεται τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και τα τμήματα θα είναι 20μελή, ενώ σε περίπτωση που τα παιδιά είναι περισσότερα θα γίνονται περισσότερες επισκέψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων θα συνεχιστεί η σημαντική διαδικασία αξιολόγησης των υπεύθυνων εκπαιδευτών από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς των μαθητών, σε αντικείμενα που αφορούν τη γνώση του αντικειμένου, την προετοιμασία, τη μεταδοτικότητα, τη σχέση με τον εκπαιδευόμενο, και τη γενική συμπεριφορά.

Η αποτίμηση της όλης διαδικασίας έδειξε ότι το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Λαρισαίων δικαίως έχει αποσπάσει πολλές τιμητικές διακρίσεις από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και για άλλους Δήμους της χώρας προσφέροντας σημαντικά στην εκπαίδευση 2.500 μαθητών κάθε χρόνο σε τομείς όπως η οδική συμπεριφορά και ασφάλεια. Με την συμβολή και την ενίσχυση από την τροχαία, από τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών και από τους εθελοντές σχολικούς τροχονόμους το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι περισσότερο ουσιαστικό.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου