ΛΑΡΙΣΑ

Μόνο μία Κυριακή το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα της Λάρισας

μόνο-μία-κυριακή-το-χρόνο-ανοιχτά-τα-κα-648118

«Ποτέ την Κυριακή» είπε και το αποτέλεσμα έρευνας που έγινε σε καταστήματα της Λάρισας.

Τα στοιχεία της έρευνας που είχε πανθεσσαλικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης του εμπορικού συλλόγου Λάρισας με αντικείμενο τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές.

Η έρευνα ήρθε να ενισχύσει ακράδαντα την πρόταση της διοίκησης του Συλλόγου να ανοίγουν τα καταστήματα μόνον μία Κυριακή – αυτή προ των Χριστουγέννων – το χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το 83% έως το 86% των 136 καταστημάτων που συμμετείχαν στη μέτρηση στην αγορά της Λάρισας, τάχθηκε κατά της λειτουργίας στις έξι προτεινόμενες Κυριακές.

Έτσι, η γενική συνέλευση – αν και με μικρή συμμετοχή – αποφάσισε να υιοθετήσει την πρόταση της διοίκησης προκειμένου να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα μόνον την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα.

«Όλοι εξέφρασαν την άποψη ότι δεν έχει κανένα νόημα να ανοίξουμε και άλλη Κυριακή. Επιβεβαιώθηκε ομόφωνα η αντίθεσή μας στα όσα έχουν προωθήσει κάποιοι» σχολίασε στο Onlarissa.gr μετά το πέρας της συνέλευσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Γιώργος Τσιαπλές.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες 45 Κυριακές, για τις οποίες καλείται να λάβει σχετική απόφαση η αντιπεριφερειάρχης, η θέση του ΔΣ, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τη γενική συνέλευση, ήταν να μην υπάρξει καμία επιπλέον Κυριακή κατά την οποία θα μπορούν τα καταστήματα να είναι ανοιχτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Α

ereyna emporikos


onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου