ΛΑΡΙΣΑ

Η κτηνοτροφία του Ολύμπου στο επίκεντρο σύσκεψης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

η-κτηνοτροφία-του-ολύμπου-στο-επίκεντ-649125

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γιώργο Πασχόπουλο, τον πρόεδρο των Σφαγείων Ολύμπου κ. Λευτέρη Καϊμακάμη και τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Λιβαδίου Ολύμπου «Βοσκός» κ. Τάσο Αντωνίου.

Κατά τη συνάντηση εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απήχηση, που είχε στον αγροτικό κόσμο της Ελασσόνας, η ημερίδα για τη «Διαφάνεια στην Πρωτογενή Παραγωγή, στην Εποχή της Κρίσης», ενώ έθεσαν και θέματα κτηνοτροφικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, συζητήθηκε ο προγραμματισμός της Γιορτής Φέτας το 2014, στην Ελασσόνα, η οποία αποτελεί κτηνοτροφικό κέντρο και πρωταγωνιστεί στην τυροκομική παραγωγή σε πανελλαδικό επίπεδο.

Επιπλέον, σε συνέχεια της πιστοποίησης ΠΟΠ για το αρνάκι και το κατσικάκι Ελασσόνας, συμφωνήθηκε, μετά και από πρόταση του προέδρου των Σφαγείων Ολύμπου κ. Καϊμακάμη, να πραγματοποιηθεί ημερίδα του ΥπΑΑΤ και του ΕΛΓΟ-Δήμητρα στο Δήμο Ελασσόνας, προκειμένου να παρουσιαστούν και να αναλυθούν οι προοπτικές αξιοποίησης αυτής της πιστοποίησης.

Τέλος, συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες που ανοίγονται μετά την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου για το νέο τυροκομείο του Συνεταιρισμού «Βοσκός» στο πλαίσιο του μέτρου 1.2.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, καθώς θα αξιοποιηθεί αποτελεσματικότερα, μέσω της μεταποιητικής δραστηριότητας και της καθετοποίησης της παραγωγής, το ποιοτικό γάλα των ορεινών κτηνοτρόφων της περιοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου