ΛΑΡΙΣΑ

Διώτη: «Ευθύνη της κυβέρνησης τα ασυντήρητα δίκτυα της ΔΕΗ»

διώτη-ευθύνη-της-κυβέρνησης-τα-ασυντ-661859

Η διογκούμενη έλλειψη ή η ανυπαρξία υλικών, καθώς και η μείωση του τεχνικού προσωπικού της ΔΕΗ, σε συνδυασμό με την παραχώρηση τόσο του έργου των νέων παροχών σε ιδιώτες όσο και της συντήρησης του δικτύου σε εργολάβους εκτός Επιχείρησης, ήταν κάποια από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Ν. Λάρισας κ. Γιάννη Λαδά και μελών του Δ.Σ. με τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη.

Όπως υποστήριξαν, το εναπομείναν τεχνικό προσωπικό μετά βίας επαρκεί για να καλύψει τις βάρδιες (συντήρηση δικτύου, παροχές, έλεγχος γραμμής), και η έλλειψη αυτή θα επιφέρει, νομοτελειακά, την κατάρρευση του δικτύου, αφού οι εργαζόμενοι δεν φτάνουν για να αντιμετωπίσουν ούτε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιές, ατυχήματα, μπλακάουτ κ.α.). Η ΕΤΕ ΔΕΗ Λάρισας, όπως ανέφεραν, έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου του ΔΕΔΔΗΕ και κατά του Υπουργού ΠΕΚΑ, για τις ελλείψεις και την εγκατάλειψη της συντήρησης δικτύου, ενώ προειδοποίησαν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα τερματιστούν μόνο όταν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για διασφάλιση υγιεινής και ασφάλειας, προσλήψεις και ελαχιστοποίηση εργολαβιών.

«Η συνειδητή προσπάθεια της κυβέρνησης για την υποβάθμιση και απαξίωση της ΔΕΗ με τελικό σκοπό την ιδιωτικοποίησή της δεν είναι καινούρια» σημείωσε μεταξύ άλλων η βουλευτίνα και πρόσθεσε: «Οι μονομερείς ρυθμίσεις εις βάρος της –στο όνομα της ανταγωνιστικότητας- για να δημιουργηθεί “αγορά” ηλεκτρικής ενέργειας, η μετατροπή της σε μηχανισμό είσπραξης παλιών και νέων χαρατσιών, η εκχώρηση πολλών δραστηριοτήτων της σε αμφίβολης ποιότητας και υπέρογκου κόστους ιδιώτες εργολάβουςˑ το μόνο σίγουρο είναι ότι τα παραπάνω θα οδηγήσουν σε υποβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών καθώς και σε ενεργειακή φτώχεια, αφήνοντας χωρίς πρόσβαση την πλειοψηφία των νοικοκυριών στο δημόσιο αγαθό της ενέργειας.

Η συστηματική υποβάθμιση της ΔΕΗ αποτελεί μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης, για να την πουλήσει τμηματικά στους επίδοξους επενδυτές. Το κοινό μέτωπο κοινωνίας, εργαζομένων και μία αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να το ανατρέψει».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου