«Γενικευμένη η επίθεση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση»

Τελευταία ενημέρωση: 2013-09-24, 15:58:27
«Γενικευμένη η επίθεση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση»

Επίσκεψη Δημήτρη Γελαλή στο 9ο δημοτικό σχολείο Λάρισας

Η γενικευμένη επίθεση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με απερίγραπτες επιπτώσεις τόσο στο Δημόσιο Σχολείο, τους μαθητές, στους γονείς όσο και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής με τον Διευθυντή του 9ο Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Βασίλη Ζωγράφο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γιώργο Παπανικολάου και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.

Ο κ. Ζωγράφος ενημέρωσε τον βουλευτή για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο, επισημαίνοντας ότι:

«Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλές ελλείψεις σε δασκάλους και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Η Δευτέρα ήταν ουσιαστικά η πρώτη μέρα που η κάθε τάξη είχε το δάσκαλο της αφού μέχρι την Παρασκευή τέσσερις τάξεις παρέμεναν χωρίς δάσκαλο. Η υποβάθμιση της εκπαίδευσης συνεχίζεται με τη δημιουργία υπεράριθμων τμημάτων και τον θεσμό του Ολοήμερου Σχολείου σε πλήρη απαξίωση».

Παράλληλα ο Διευθυντής αναφέρθηκε σε μια σειρά προβλημάτων που βάζουν εμπόδια στη λειτουργία του σχολείου με κυρίαρχο την υποχρηματοδότηση, το κτιριακό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους μαθητές (δυναμικότητας 300 μαθητών ενώ φιλοξενεί 500), την έλλειψη υποστηρικτικών δομών και τις ελλείψεις στο βοηθητικό προσωπικό (απουσία καθαριστριών).

Ο βουλευτής από τη μεριά του, τόνισε ότι:

«Η πολιτική της κυβέρνησης διαλύει τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά κατεδαφίζοντας και τη δημόσια παιδεία. Η απαξίωση του δημόσιου σχολείου συνεχίζεται με την κατάργηση, σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων, την αύξηση της αναλογίας των μαθητών και μαθητριών ανά εκπαιδευτικό κατά 10% σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, με την υποβάθμιση του Ολοήμερου Σχολείου και τη λειτουργία τους χωρίς μελέτη και χωρίς υπεύθυνο Ολοήμερου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους αρμόδιους να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προσληφθούν άμεσα εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των κενών όλων των σχολείων του νομού ώστε να σταματήσει η απαξίωση του δημόσιου σχολείου.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Η άρση των ταξικών φραγμών, η απάλειψη των κάθε λογής διακρίσεων και η δωρεάν παροχή δημόσιας παιδείας υψηλού επιπέδου αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ κεντρικής σημασίας επιδιώξεις» κατέληξε ο βουλευτής.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=