Ψήφισμα συμπαράστασης από «Λαρισαίων Πόλις» και «Ενωτική Πρωτοβουλία» στους καθηγητές

Τελευταία ενημέρωση: 2013-09-12, 21:19:40
Ψήφισμα συμπαράστασης από «Λαρισαίων Πόλις» και «Ενωτική Πρωτοβουλία» στους καθηγητές

Διαφορετικό ψήφισμα εξέδωσαν οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης καυτηριάζοντας το γεγονός πως το δημοτικό συμβούλιο δεν κατέληξε σε κοινή απόφαση.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση: «στο δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 5/9/2013, αποφασίστηκε ομόφωνα, παρουσία των διαδηλωτών καθηγητών, οι οποίοι έκαναν πορεία διαμαρτυρίας για τις απολύσεις των καθηγητών, να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης.

Το ψήφισμα κατά πάγια τακτική θα συντασσόταν την επόμενη ημέρα με την πρωτοβουλία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και την συνεργασία όλων των παρατάξεων.

Τελικά δεν έγινε κατορθωτό να καταλήξουμε σε κοινό ψήφισμα, επειδή η Δημοτική αρχή δεν επιθυμούσε να καταγγείλει τις συγκεκριμένες κυβερνητικές πολιτικές, οι οποίες οδηγούν στις απολύσεις. Μετά την εξέλιξη αυτή οι παρατάξεις μας συμφώνησαν να εκδώσουν το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η κυβέρνηση με πράξεις που βρίσκονται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, συνεχίζει τις απολύσεις και τη διάλυση των βασικών δομών της κοινωνίας: Μετά την τοπική αυτοδιοίκηση και την ΕΡΤ σειρά έχουν η υγεία και η παιδεία. Στο όνομα μιας ανάλγητης πολιτικής διαλύονται οικογένειες στέλνοντας στην ανεργία και τη φτώχια χιλιάδες πολίτες. Αυτή η καταστροφή πρέπει να σταματήσει. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί. Τα δικαιώματα στην εργασία, τη μόρφωση και την υγεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα για όλους τους πολίτες, Συγκροτούν τη ζωή τους.

Οι παρατάξεις μας είναι αντίθετες στις μαζικές απολύσεις των εκπαιδευτικών και στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων και θα παλέψουμε στο πλευρό των καθηγητών, των γονέων και όλων των πολιτών υπερασπίζοντας το δημόσιο σχολείο.

Θα παλέψουμε για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό, και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να παρέχεται στα παιδιά μας μόρφωση και παιδεία ανάλογη των σύγχρονων απαιτήσεων.»

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=