ΛΑΡΙΣΑ

Μήνυσε Mega Και Στ. Θεοδωράκη Λαρισαίος Δικηγόρος

μήνυσε-mega-και-στ-θεοδωράκη-λαρισαίος-δι-687141

Με αφορμή τα όσα μεταδώθηκαν στις 19 Μαΐου 2013στην εκπομπή “Πρωταγωνιστές” του Mega για τους Σαρακατσάνους ο Λαρισαίος δικηγόρος και πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας “Ο Κατσαντώνης”, Στυλιανός Π. Σούρλας κατέθεσε μήνυση στο κανάλι και στον δημοσιγράφο Σταύρο Θεοδωράκη.

Μάλιστα προηγήθηκε εξώδικο από τον δικηγόρο όμως το κανάλι και η εκπομπή δεν αποκατέστησαν όπως υποστηρίζει την ιστορική αλήθεια, με αποτέλεσμα ο κ. Σούρλας να προβεί σε μήνυση.

Αναλυτικά ο ίδιος αναφέρει:

“Παρά το εξώδικο το οποίο απέστειλα στο MEGA CHANNEL ως πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας “Ο Κατσαντώνης”και παρά την μεταστροφή του καθηγητού και πρώην Πρύτανη κ. Γραμματικάκη με την επιστολή του με την οποία ανασκεύαζε τα όσα είχαν λεχθεί στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη “Πρωταγωνιστές”κατά των Σαρακατσαναίων, το MEGA CHANNEL και ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης αρνήθηκαν να αποκαταστήσουνε την ιστορική αλήθεια, πραγματικότητα, τιμή και υπόληψη του συνόλου των Σαρακατσαναίων. Εμμένουνε σε μία ρητορική μίσους προς κάθε τι το Ελληνικό, το πατριωτικό, το γνήσιο και αληθινό, στοχοποιώντας τα τελευταία κύτταρα καταφυγής των Ελλήνων όπως ο Ελληνικός Πολιτισμός και η Παράδοση τους και εν΄ προκειμένω η γνήσια Σαρακατσάνικη Παράδοση η οποία αποτελεί αποκούμπι του Γένους. Θεωρούνε ότι ο Έλληνας θα ανέχεται εσ΄αεί τις αήθεις Ρεπουσοθεωρίες και θα μένει καθηλωμένος και υποχρεωμένος να προσβάλλεται, ταπεινώνεται και εξευτελίζεται τοιουτοτρόπως και δεν θα αντιδρά. Αντιλαμβάνονται τον Έλληνα ως έναν ακάματο καρπαζοεισπράκτορα από τον οποίο θέλουνε να αφαιρέσουνε κάθε δικαίωμα να αισθάνεται υπερήφανος για τους αγώνες και το αίμα των προγόνων του. Λανθάνουν όμως καθότι δεν έχουνε αντιληφθεί ότι τον Έλληνα όσο τον χτυπάνε άλλο τόσο θεριεύει μέσα του η αθάνατη Ελληνική ψυχή των ηρώων του 1821. Προς τούτο και δεδομένης της απαξίωσης τους να διορθώσουνε – ενώ είχανε την δυνατότητα – τα απαραδέκτως λεγόμενα τα οποία μεταδώσανε στην εκπομπή της 19ης Μαΐου 2013 “Πρωταγωνιστές” περί “αβλαβών βοσκών”, προέβην στην κατάθεση μηνύσεως τόσο κατά του MEGA όσο και του ιδίου του Σταύρου Θεοδωράκη με τον αντιρατσιστικό νόμο 927/1979 υποδηλώνοντας συνάμα ότι οι Σαρακατσαναίοι δεν ανέχονται επ΄ουδενί να θίγεται το πατριωτικό τους συναίσθημα και πως θα πρέπει κάποτε σε αυτή τη χώρα να σεβόμαστε και να τιμούμε τους νεκρούς και τους ήρωες μας. Και σε πλήρη συνέπεια της εξωδίκου δηλώσεως μου – εάν δεν επέλθει αποκατάσταση από τους ίδιους – θα επανέλθω και πάλι ενώπιον και των Αστικών Δικαστηρίων όπως αναφέρθηκα και στην εξώδικη πρόσκληση-δήλωση μου”.

press-a.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου