ΛΑΡΙΣΑ

Διευκρινήσεις για το χρόνο πληρωμής του αγροτικού πετρελαίου ζητά ο Κέλλας

διευκρινήσεις-για-το-χρόνο-πληρωμής-τ-687501

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κκ. Γιάννη Στουρνάρα και Αθανάσιο Τσαυτάρη αντίστοιχα, κατέθεσε με άλλους συναδέλφους του, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα τη πληρωμή εντός Σεπτεμβρίου της δεύτερης δόσης επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών στους αγρότες. Ο βουλευτής αναφέρει στην ερώτησή του:

Σε δηλώσεις του στο Τύπο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των σημαντικότερων πληρωμών του Υπουργείου, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε και στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης πετρελαιοειδών. Σύμφωνα με τη δήλωση του η επιστροφή της δεύτερης δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών θα καταβληθεί στους δικαιούχους τον Σεπτέμβριο. Το 50% του ποσού της επιστροφής στους δικαιούχους είχε καταβληθεί το Μάρτιο και η καταβολή του υπόλοιπου ποσού τον Σεπτέμβριο αποτελούσε υπόσχεση – δέσμευση του Υπουργείου.

Επειδή είναι τεράστια η σημασία του αγροτικού τομέα για την Οικονομία της χώρας μας και η στήριξη του είναι ζωτικής σημασίας.

Επειδή έχει μεγάλη σημασία για την κάλυψη των αναγκών και τον οικονομικό προγραμματισμό των αγροτών η έγκαιρη είσπραξη των χρημάτων που τους οφείλονται.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ

Σε ποια ακριβώς ημερομηνία προσδιορίζεται η πληρωμή της δεύτερης δόσης του;Είναι στις προθέσεις των Υπουργείων να καθοριστούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για τέτοιου είδους επιστροφές;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου