ΛΑΡΙΣΑ

Παρούσα η ηγεσία της αυτοδιοίκησης στην έναρξη της χρονιάς στους παιδικούς σταθμούς

παρούσα-η-ηγεσία-της-αυτοδιοίκησης-στ-691854

Παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, κ. Ρένας Καραλαριώτου και του δημάρχου Λαρισαίων, κ. Κώστα Τζανακούλη τελέστηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στον 10ο παιδικό σταθμό Λάρισας.

Μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα, με χαρούμενες φωνές και τον χαρακτηριστικό αυθορμητισμό της ηλικίας τους από τα παιδιά που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό οι λιλιπούτειοι μαθητές, οι γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό υποδέχτηκαν τον περιφερειάρχη, την αντιπεριφερειάρχη και το δήμαρχο, επ’ ευκαιρίας της τέλεσης του αγιασμού.

Ο κ. Αγοραστός, μετά το πέρας του αγιασμού, ανέφερε: «Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά για τους μικρούς μαθητές. Πρόκειται για άλλη μια δύσκολη και σκληρή χρονιά λόγω του αρνητικού οικονομικού περιβάλλοντος. Εμείς ως αιρετή Περιφερειακή Αρχή στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία και το δημόσιο σχολείο χρηματοδοτώντας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας νέα διδακτήρια, παιδικούς σταθμούς, και σχολικές αίθουσες, με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό. Στον τομέα της εκπαίδευσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί 64 έργα συνολικού προϋπολογισμού 122 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση 35 έργα προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ. Η κοινωνία του αύριο είναι η κοινωνία της γνώσης. Γι’ αυτό και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναβάθμιση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης. Καλή σχολική χρονιά σε όλους με συνεργασία, πίστη, αλληλεγγύη και δημιουργικότητα.»

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου κατά το χαιρετισμό της, σημείωσε ότι οι παιδικοί σταθμοί συνιστούν, πλέον, αναγκαίες κοινωνικές δομές, που στόχο έχουν να διευκολύνουν τους εργαζόμενους γονείς για την ασφαλή και δημιουργική φύλαξη των παιδιών τους, επισημαίνοντας συγκεκριμένα: «Οι παιδικοί σταθμοί αποτελούν τις πλέον απαραίτητες κοινωνικές υποδομές και ειδικά εν μέσω της κοινωνικοοικονομικής κρίσης που βιώνουμε και για το λόγο αυτό η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να τις στηρίξει έμπρακτα. Επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο, παρέχοντας στους εργαζόμενους γονείς και ιδιαίτερα στην εργαζόμενη μητέρα, τη δυνατότητα να συνδυάσουν επιτυχώς την επαγγελματική και την οικογενειακή ζωή.

Θα ήθελα να συγχαρώ το εκπαιδευτικό προσωπικό του 10ου παιδικού σταθμού Λάρισας για το ζεστό οικογενειακό περιβάλλον που δημιουργούν για τους μικρούς μας φίλους καθώς και για την υπευθυνότητα, την αγάπη και την στοργή που επιδεικνύουν κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους. Καλή πρόοδο στους μικρούς μαθητές και καλή και δημιουργική, σχολική χρονιά»

Ο κ. Τζανακούλης, αφού ευχήθηκε με τη σειρά του καλή χρονιά στους μικρούς μαθητές, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος Λαρισαίων, ώστε να λειτουργήσουν και τη φετινή χρονιά εύρυθμα και χωρίς προβλήματα οι παιδικοί σταθμοί: «Ως δήμος Λαρισαίων έχουμε κατασκευάσει 25 παιδικούς σταθμούς, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να μπορέσουν να φιλοξενήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό παιδιών. Αν και βρισκόμαστε σε δύσκολους καιρούς, πρόσφατα προχωρήσαμε σε προσλήψεις 100 ατόμων προσωπικού για τους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, ούτως ώστε τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτούς να έχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και οι γονείς τους να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι, σε ό, τι αφορά την σωστή φύλαξή τους» τόνισε χαρακτηριστικά. Τέλος, ο δήμαρχος Λαρισαίων διαβεβαίωσε γονείς και προσωπικό ότι θα βρίσκεται δίπλα τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει.

Στην τελετή του αγιασμού του 10ου παιδικού σταθμού Λάρισας παρευρέθηκε, επίσης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικών Δράσεων δήμου Λαρισαίων, κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου