ΛΑΡΙΣΑ

Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση με τον μοριακό έλεγχο αίματος

ομαλοποιήθηκε-η-κατάσταση-με-τον-μορι-696422

Καθησυχαστική η διοίκηση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, σε νέα της ανακοίνωση.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Λ. – Γ.Ν.Λ. «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο» προχώρησε άμεσα σε απευθείας ανάθεση με διαπραγμάτευση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για την προμήθεια αντιδραστηρίων Αιμοδοσίας για τον Μοριακό Έλεγχο του αίματος τρίμηνης διάρκειας, μετά τη διαβίβαση σχετικού εγγράφου του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντ. Μπέζα στις 26/08/2013.

Η σύμβαση έληξε στις 25/08/2013 και η διαγωνιστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και διενεργείται από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ). Ήδη από την Τρίτη 27/08/2013 ο μοριακός έλεγχος διενεργείται από το Κέντρο Αίματος του Νοσοκομείου.

Οι αναβολές προγραμματισμένων χειρουργείων έγιναν στη βάση της καλής διαχείρισης, του αποθέματος σε φιάλες αίματος (κυρίως Rhesus αρνητικό(-) προκειμένου να αντιμετωπισθούν και επείγοντα περιστατικά και κλινικά περιστατικά μεταγγίσεων (ασθενείς αιματολογικής και ογκολογικής κλινικής). Η σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί, έχει διενεργηθεί η προμήθεια αντιδραστηρίων και είναι υπό έλεγχο η όλη διαδικασία.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου