ΛΑΡΙΣΑ

Λαϊκή Συνέλευση στην Ελασσόνα για την ΠΑΠ

λαϊκή-συνέλευση-στην-ελασσόνα-για-την-697273

Την πρόσκληση απευθύνει ο δήμος και η επιτροπή διαβούλευσης

Εκκίνηση μαζικών κινητοποιήσεων σηματοδοτεί η αυριανή συγκέντρωση – λαϊκή συνέλευση, την οποία αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή του Δήμου Ελασσόνας για την απομάκρυνση της ΠΑΠ από την Ελασσόνα μετά την απειλή ανεξέλεγκτων διαδοχικών εκρήξεων από την πυρκαγιά της 8ης Ιουλίου 2013, η οποία μαινόταν επί ώρες μέσα στο στρατόπεδο, απειλούσε με ανάφλεξη τις αποθήκες πυρομαχικών και θα οδηγούσε μία ολόκληρη περιοχή σε παρανάλωμα του πυρός με ανυπολόγιστος κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών για τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής και τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει η αυριανή (29/8/2013) λαϊκή συνέλευση για το θέμα, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. κ. Δ. Έξαρχο και Ν. Γάτσα, τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αθ. Κυριλλίδη, μέλη της συντονιστικής επιτροπής και εργαζόμενους του δήμου, επισκέφτηκαν την αγορά της πόλης, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια και προσκάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στη λαϊκή συνέλευση, τονίζοντας την επικινδυνότητα της παραμονής της ΠΑΠ δίπλα στην πόλη της Ελασσόνας και την ανάγκη οι περαιτέρω κινητοποιήσεις να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική στήριξη.

Είχαν προηγηθεί ενημερωτικές επισκέψεις της συντονιστικής επιτροπής σε χωριά του Δήμου Ελασσόνας, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το στρατόπεδο της ΠΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Πέμπτη 29 Αυγούστου και ώρα 6.30 μ.μ. πραγματοποιείται στην Ελασσόνα στην αίθουσα θεάτρου Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη η λαϊκή συνέλευση, την οποία διοργανώνουν το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας και η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ελασσόνας, με θέμα την απομάκρυνση της 361 ΠΑΠ.

Η συνέλευση αναμένεται να πάρει θέση για τον κίνδυνο ασφαλείας των πυρομαχικών και να προσδιορίσει το πλαίσιο αντίδρασης και κινητοποιήσεων των φορέων και πολιτών. Αθρόα αναμένεται επίσης η προσέλευση του κοινού, δεδομένης της έντονης ανησυχίας που προκαλεί το θέμα στους κατοίκους της περιοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου