ΛΑΡΙΣΑ

Νέο δημοτικό σχολείο στην Ελασσόνα μέσω ΕΣΠΑ

νέο-δημοτικό-σχολείο-στην-ελασσόνα-μέ-699121

Το έργο είναι προϋπολογισμού 4,3 εκατομμυρίων ευρώ

Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα στέγασης των μικρών μαθητών της Ελασσόνας δίνει η σημερινή απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για την κατασκευή νέου δημοτικού σχολείου με πόρους του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Ανέγερση 1ου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας», προϋπολογισμού 4.342.000 €, με δικαιούχο το Δήμο Ελασσόνας.

Αυτό έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής:

«Εντάσσουμε σήμερα ένα σημαντικό έργο, το οποίο λύνει το πρόβλημα στέγασης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας της Ελασσόνας. Η κατασκευή του νέου κτιρίου ήταν ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας καθώς το υπάρχον σχολείο δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες των μαθητών και των δασκάλων.

Πλέον δημιουργείται ένα μοντέρνο σχολείο, με σύγχρονες προδιαγραφές το οποίο λύνει το ζήτημα της υποδομής για πολλές δεκαετίες στο μέλλον. Σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας σχεδιάσαμε το έργο αυτό από μηδενική βάση.

Πριν από ένα περίπου χρόνο σε επίσκεψη μας στο υπάρχον δημοτικό σχολείο είδαμε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός καινούργιου διδακτηρίου. Αμέσως ξεκινήσαμε τις μελέτες, ωριμάσαμε το έργο και σε σύντομο χρονικό διάστημα και με σωστό προγραμματισμό καταφέραμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Ένα έργο που ανυψώνει την δημόσια παιδεία παίρνει το δρόμο της υλοποίησης».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης ζήτησε να προχωρήσουν γρήγορα τα τεύχη δημοπράτησης έτσι ώστε να γίνει το συντομότερο ο διαγωνισμός και να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου. Επίσης κάλεσε όλες τις δομές οι οποίες «ωριμάζουν» και υλοποιούν έργα να «τρέξουν», γιατί ο χρόνος σημαίνει θέσεις εργασίας και χρήμα στην τοπική οικονομία. «Έτσι έρχονται συντομότερα τα αποτελέσματα όλων αυτών των προσπαθειών στην κοινωνία και αυτό είναι το κύριο μέλημά μας», σημείωσε ο κ. Αγοραστός

Απ’ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου τόνισε:

«Όποιος έχει επισκεφθεί το δημοτικό σχολείο Ελασσόνας, καταλαβαίνει πόσο ακατάλληλο είναι το κτίριο αυτό για να φιλοξένει τα παιδιά του δημοτικού. Έτσι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Ελασσόνας, ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την ανέγερση του νέου δημοτικού σχολείου.

Ένα σχολείο το οποίο όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Με αυτό το έργο συνεχίζουμε στην πορεία ολοκλήρωσης ενός άρτιου δικτύου σχολείων στην Π.Ε. Λάρισας, το οποίο επιτρέπει τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές, να έχουν τις καλύτερες δυνατές υποδομές στη διάθεσή τους».

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος συμπλήρωσε:

«Ένα αίτημα πολλών ετών, η ανέγερση του 1ου δημοτικού σχολείου Ελασσόνας, το οποίο σήμερα στεγάζεται σε ένα κτίριο ηλικίας εκατό ετών και είναι ακατάλληλο να στεγάσει τους μικρούς μαθητές, βρίσκει πλέον τη λύση του. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για την ταχύτητά του ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο αυτό, αλλά και για την άμεση κατανόηση του προβλήματος που υπάρχει με το σημερινό σχολείο.

Παράλληλα να ευχαριστήσω την αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλαριώτου για την βοήθειά της, καθώς την κ. Μαμάρα, τον κ. Παιδή, και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την πορεία. Είναι πραγματικά το σχολείο αυτό ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο θα αποτελεί κόσμημα για την Ελασσόνα και δεν μπορούμε να μην είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την σημερινή εξέλιξη».

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Ελασσόνας κ. Γεωργία Παπακωνσταντίνου ευχαρίστησε τον κ. Κώστα Αγοραστό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα των κατοίκων της Ελασσόνας αναφέροντας:

«Ένα όνειρο ζωής για τους Ελασσονίτες παίρνει σάρκα και οστά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένα νέο σχολείο θα κοσμεί την πόλη μας δίνοντας λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε εδώ και χρόνια. Παράλληλα να ευχαριστήσω και τον δήμαρχο μας, που έθεσε το ζήτημα στον περιφερειάρχη και για την συμβολή του να φτάσουμε στο σημείο αυτό».

Το έργο «Ανέγερση 1ου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας» αφορά στην κατασκευή κτιρίου δυναμικότητας 225 μαθητών με 12 αίθουσες διδασκαλίας το οποίο θα ανεγερθεί στην συνοικία «Αμπελόκηποι», του δήμου της Ελασσόνας, σε οικόπεδο επιφάνειας 5.028,60 τ. μ. Το διδακτήριο θα αποτελείται από ισόγειο 1.276 τ. μ., το οποίο θα περιλαμβάνει 3 αίθουσες διδασκαλίας – αίθουσα φαγητού – κουζίνα – κυλικείο – ιατρείο/αναρρωτήριο και αίθουσα βιβλιοθήκης και από όροφο 1.027 τ. μ. ο οποίος θα περιλαμβάνει 5 αίθουσες διδασκαλίας – εργαστήριο φυσικοχημείας – εργαστήριο πληροφορικής – αίθουσα ξένων γλωσσών και αίθουσα αισθητικής αγωγής.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ακόμα η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Μαμάρα και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου