ΛΑΡΙΣΑ

Εναντίον Αδωνι Γεωργιάδη και Χρήστου Κέλλα ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

εναντίον-αδωνι-γεωργιάδη-και-χρήστου-703280

Για τη στάση τους στο θέμα με τους πανεπιστημιακούς γιατρούς του ΠΓΝΛ

Ειδικότερα, σε σημερινή ανακοίνωση του τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, επισημαίνονται τα εξής :

«Η συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας συνεχίζεται, πλήρως εναρμονισμένη με τις εντολές της τρόικας για την πιστή εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής.

Το νέο κρούσμα στο χώρο της υγείας σε επίπεδο Λάρισας έχει να κάνει με την υπόθεση των πέντε γιατρών της Νευροχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου και την επίδοση σε αυτούς των διαπιστωτικών πράξεων προκειμένου να τεθούν σε αργία.

Αυτή τη φορά το θράσος της κυβέρνησης και η πολιτική της ανεντιμότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο και αναφερόμαστε τόσο στον αρμόδιο Υπουργό κ. Γεωργιάδη, όσο και στον τοπικό βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κέλλα.

Ο μεν κ. Γεωργιάδης είναι ο Υπουργός που έρχεται να βάλει ταφόπλακα στο δημόσιο σύστημα υγείας με τις αποφάσεις που υλοποιεί, ο δε κ. Κέλλας με τα ασύστολα ψεύδη που εκστόμισε στο Δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας προσπαθώντας απεγνωσμένα να φορτώσει την ευθύνη και για αυτήν την εξέλιξη στο ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενος τις ανεκδιήγητες αποφάσεις των πολιτικών προϊσταμένων του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας καταγγέλλει δημόσια αυτήν την τακτική η οποία αποσκοπεί στο να κρατήσει σε ομηρία τους γιατρούς και να θέση σε κίνδυνο το αντίστοιχο τμήμα εφόσον είναι το μοναδικό σε επίπεδο κεντρικής Ελλάδας, μέχρι να συγκληθούν τα πειθαρχικά συμβούλια.

Για την αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι το εξώδικο της ομοσπονδίας στάλθηκε για να παρθούν πίσω οι αργίες εφόσον οι υποθέσεις δεν είχαν τελεσιδικήσει.

Επιπρόσθετα, η απαίτηση της ομοσπονδίας να γίνουν τα πειθαρχικά για να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις και να ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Για τα δε ψευδή επιχειρήματα του κ. Κέλλα ενημερώνουμε ότι του Υπουργείο είχε ήδη στείλει την πρώτη διαπιστωτική πράξη προτού σταλεί το εξώδικο της ομοσπονδίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας δε θα σταματήσει ούτε στιγμή να αγωνίζεται για το δημόσιο αγαθό που λέγεται υγεία γιατί υπέρτατη αξία για μας είναι η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρεπής διαβίωση.

Για τους δε κ. Γεωργιάδη και κ. Κέλλα τους επισημαίνουμε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, η πολιτική δε γίνεται με φωτογραφίες στις εφημερίδες και ότι σύντομα θα λογοδοτήσουν όπως και ολόκληρη η κυβέρνηση στην ελληνική κοινωνία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου