ΛΑΡΙΣΑ

Λ. ΜΑΚΡΗΣ : «Δεν επιτρέπεται η υπολειτουργία κλινικών στο Πανεπιστημιακό»!

λ-μακρησ-δεν-επιτρέπεται-η-υπολειτου-703476

Αυστηρή εντολή του διοικητή της 5ης ΥΠΕ στους διευθυντές των κλινικών Γενικής Χειρουργικής και Νευροχειρουργική

Με πρωτοβουλία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των κ. κ. Λάζαρου Μακρή Διοικητή της 5ης Υ.Πε., του Υποδιοικητή Γρηγόρη Δασταυρίδη, και Ηλ. Σκυλλάκου Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με τους Διευθυντές της Γενικής Χειρουργικής κλινικής κ. Ευάγγελο Αθανασίου και τον Διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής κ. Κων/νο Φουντά.

Στην συνάντηση ο κ. Μακρής τόνισε ότι με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας κ. Άδ. Γεωργιάδη επισπεύδεται πειθαρχικά η διαδικασία που αφορά στους ιατρούς που τίθενται σε αργία, γεγονός που βρίσκει σύμφωνους και τους ίδιους ενδιαφερόμενους ιατρούς, αλλά και τους Διευθυντές των κλινικών τους.

Στις σύσκεψη εκφράστηκε επίσης από όλες τις πλευρές η επιθυμία και εκτίμηση για γοργές και δίκαιες διαδικασίες με την ευχή για γρήγορη επίλυση της εκκρεμότητας και επαναφορά των ιατρών στις θέσεις τους, εφόσον δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους βρίσκονται στην σημερινή δύσκολη θέση.

Έγινε επίσης κατανοητό με απόλυτο και ρητό τρόπο τόσο από τον κ. Αθανασίου, όσο και από τον κ. Φουντά ότι δεν συντρέχει απολύτως κανένας λόγος δήθεν αντιπαλότητας ή άλλων δήθεν διαχωριστικών λογικών μεταξύ Πανεπιστημιακών ιατρών με τους συναδέλφους τους ιατρούς του Ε.Σ.Υ. Ισα- ίσα οι κλινικές λειτουργούν αρμονικά και με πνεύμα ομόνοιας μεταξύ των ιατρών.

Οι δύο Διευθυντές των κλινικών δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι παρά την μέριμνα που έλαβε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται, οι ίδιοι και το προσωπικό των κλινικών τους, παρότι καταπονημένοι, δεν έχουν άλλη επιλογή, παρά να υπηρετήσουν την ασφαλή λειτουργία των κλινικών, προς όφελος των πολιτών.

Υπογραμμίσθηκε όμως από την πλευρά των δύο (2) Διευθυντών των κλινικών, ότι ακόμα και στην βέλτιστη περίπτωση κάλυψης των κενών, η προσωρινή όπως εκτιμούν απώλεια έμπειρων συναδέλφων τους αποτελεί από μόνη της πρόβλημα. Δεν παρέλειψε να τονιστεί ότι και σε ανθρώπινο επίπεδο συμπάσχουν με την περιπέτεια των συναδέλφων τους.

Με την εκτίμηση ότι παύουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έμπειροι και ικανοί ιατροί συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, καθώς και με την ανθρώπινη προσέγγιση του θέματος.

Ωστόσο όπως τονίστηκε τόσο από τον κ. Λάζαρο Μακρή όσο και από τον κ. Δασταυρίδη, έχουν όλοι χρέος με το υπάρχον δυναμικό, τις μετακινήσεις που συμφωνήθηκαν και τις άμεσες προσλήψεις που ακολουθούν και οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν αναλυτικά χθες να διατηρήσουν το αξιόμαχο των κλινικών.

«Αυτό επιβάλει το δικό μας καθήκον ως Διοίκηση, και δεν κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να ικανοποιούμε τα αυτονόητα δικαιώματα πολιτών που μας έχουν ανάγκη» υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά από την Διοίκηση της 5ης Υ.Πε.

Με την υπεύθυνη στάση όλων, η Διοίκηση της 5ης Υ.Πε. κάλεσε τους γιατρούς να σταθούν στο ύψος της περίστασης και να συμβάλλουν έστω και υπερβάλλοντας εαυτούς για μια ακόμα φορά.

Η συζήτηση κατέληξε με την επιμονή των Διοικήσεων και συμφωνία ότι σε κάθε περίπτωση οι κλινικές δεν μπορούν και δεν θα επιτραπεί να υπολειτουργήσουν.

Για τον λόγο αυτό, τόσο η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας όσο και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των δύο (2) κλινικών κάθε στιγμή, για την αντιμετώπιση μιας ad hoc για την ώρα περίστασης, η οποία έχει ωστόσο προγραμματιστεί με έναν ώριμο και πολύπλευρο σχεδιασμό κάλυψης, τα βήματα του οποίου έχουν δημοσιοποιηθεί ήδη.

Οι πολίτες δικαιούνται και πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου