ΛΑΡΙΣΑ

«Δεν διαταράσσεται η λειτουργία των κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου»

δεν-διαταράσσεται-η-λειτουργία-των-κ-704677

Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας απαντά στη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, υποστηρίζοντας πως η Χειρουργική και Νευροχειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν.Λ. εξακολουθούν να λειτουργούν εύρυθμα και με απόλυτη ασφάλεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η λειτουργία της Χειρουργικής και της Νευροχειρουργικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Λ. δεν διαταράσσεται από την επίδοση των διαπιστωτικών πράξεων αυτοδίκαιης αργίας σε 5 ιατρούς των ως άνω κλινικών για τον μήνα Αύγουστο. Και αυτό γιατί ήδη οι εν λόγω ιατροί βρίσκονται σε κανονική άδεια εγκεκριμένη από τους Διευθυντές τους.
Συνεπώς ακόμη και μετά τη χτεσινή εξέλιξη, για το άμεσο προσεχές διάστημα δεν αφαιρούνται επί της ουσίας ιατρικές δυνάμεις.
Με την εξαίρεση ενός μόνο ιατρού της Νευροχειρουργικής Κλινικής, ο οποίος και μέχρι εχθές συμμετείχε στο πρόγραμμα των εφημεριών και του οποίου οι επόμενες εφημερίες προγραμματίστηκαν ήδη και καλύπτονται από συναδέλφους του. Συνεπώς δε συντρέχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας. Ούτε για σήμερα, ούτε για το προσεχές διάστημα, του οποίου ο προγραμματισμός έχει ως εξής:
Για τον μήνα Σεπτέμβριο και μετά, η εύρυθμη λειτουργία των κλινικών έχει εξασφαλιστεί με σειρά μέτρων και παρεμβάσεων της 5ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας.
Συγκεκριμένα για την Χειρουργική Κλινική μετακινούνται 2 ιατροί από την 1η ΥΠΕ εντός των επόμενων 3 ημερών και αναμένεται διορισμός 1 επικουρικού ιατρού.
Για την Νευροχειρουργική Κλινική αναμένεται διορισμός 2 επικουρικών ιατρών καθώς και 1 επιμελητή Β΄ με δικαστική απόφαση. Επίσης οποιαδήποτε στιγμή και αν προκύψει ανάγκη κάλυψης εφημεριών της Κλινικής, θα μετακινηθούν με απόφαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νευροχειρουργοί από Νοσοκομεία όμορων νομών.
Έχουν προηγηθεί ήδη σχετικές συνεννοήσεις μεταξύ της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ και των Διοικήσεων των νοσοκομείων της περιοχής ευθύνης της.
Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα δυσλειτουργίας των κλινικών και οι πολίτες της Θεσσαλίας δεν πρέπει να ανησυχούν.
Σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους πολίτες της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδος.
Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ με υψηλό αίσθημα ευθύνης εγγυάται την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών από τα Νοσοκομεία ευθύνης της.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου